Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

1
punainen paprika
½
punainen chili
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
250 g
kirsikkatomaatteja tai tomaatteja
2 rkl
öljyä
200 g
tomaattimurskaa
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
hunajaa tai sokeria
¼ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Tulinen tomaattikastike

Kastike hampurilaiselle tai pitsalle kannattaa tehdä itse: tulisen tomaattikastikkeen maku voittaa parhaankin ketsupin.

Kastike hampurilaiselle tai pitsalle kannattaa tehdä itse: tulisen tomaattikastikkeen maku voittaa parhaankin ketsupin.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
punainen paprika
½
punainen chili
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
250 g
kirsikkatomaatteja tai tomaatteja
2 rkl
öljyä
200 g
tomaattimurskaa
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
hunajaa tai sokeria
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Puhdista paprika ja chili siemenistä. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit
2.
Mittaa öljy kattilaan, lisää kasvikset ja kuullota kevyesti.
3.
Lisää muut aineet ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella.
4.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jäähtynyt kastike jääkaappiin maustumaan.

Vinkki

  • Kastike säilyy jääkaapissa ainakin muutaman päivän. Jos sille ei ole heti uutta käyttöä, pakasta pienissä rasioissa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g