Ainekset
-
1 kgnaudan paahtopaistia
-
2 rklpullomargariinia
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sido liha puuvillanarulla niin se pysyy hyvin muodossaan. Ruskista lihan pinta paistinpannussa pullomargariinissa.
2. Nosta liha paistin kokoiseen uunivuokaan. Työnnä paistiin lihalämpömittari niin, että mittarin kärki on paistin keskellä. Kypsennä paahtopaistia 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 - 60 astetta. Alhaisemmassa lämpötilassa paisti on sisältä vielä punainen ja korkeammassa paisti on keskeltä punerva ja pinnasta vähän harmahtava. Käytännössä paistoaika on reilusta tunnista 1,5 tuntiin kiloa kohden.
3. Hiero kypsän lihan pintaan suolaa ja mustapippuria ja kiedo paisti folioon. Anna lihan levätä ainakin 15 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Vinkki
- Paahtopaisti on monipuolinen herkku. Se maistuu juhlapöydässä kylmänä leikkeleenä tai salaatin ruokaisana osana. Lämmin paisti maistuu vaikkapa sienikastikkeen ja palsternakkapyreen kera.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
25 g
Suolaa
2.6 g
Gluteeniton,
Maidoton
Gluteeniton,
Maidoton
Paahtopaisti
Paahtopaistin valmistaminen onnistuu aloittelevaltakin kokilta, kunhan käytössä on lihalämpömittari.
Paahtopaistin valmistaminen onnistuu aloittelevaltakin kokilta, kunhan käytössä on lihalämpömittari.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgnaudan paahtopaistia
-
2 rklpullomargariinia
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sido liha puuvillanarulla niin se pysyy hyvin muodossaan. Ruskista lihan pinta paistinpannussa pullomargariinissa.
2. Nosta liha paistin kokoiseen uunivuokaan. Työnnä paistiin lihalämpömittari niin, että mittarin kärki on paistin keskellä. Kypsennä paahtopaistia 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 - 60 astetta. Alhaisemmassa lämpötilassa paisti on sisältä vielä punainen ja korkeammassa paisti on keskeltä punerva ja pinnasta vähän harmahtava. Käytännössä paistoaika on reilusta tunnista 1,5 tuntiin kiloa kohden.
3. Hiero kypsän lihan pintaan suolaa ja mustapippuria ja kiedo paisti folioon. Anna lihan levätä ainakin 15 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Vinkki
- Paahtopaisti on monipuolinen herkku. Se maistuu juhlapöydässä kylmänä leikkeleenä tai salaatin ruokaisana osana. Lämmin paisti maistuu vaikkapa sienikastikkeen ja palsternakkapyreen kera.
Valmistusohje
1.
Ota liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sido liha puuvillanarulla niin se pysyy hyvin muodossaan. Ruskista lihan pinta paistinpannussa pullomargariinissa.
2.
Nosta liha paistin kokoiseen uunivuokaan. Työnnä paistiin lihalämpömittari niin, että mittarin kärki on paistin keskellä. Kypsennä paahtopaistia 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 - 60 astetta. Alhaisemmassa lämpötilassa paisti on sisältä vielä punainen ja korkeammassa paisti on keskeltä punerva ja pinnasta vähän harmahtava. Käytännössä paistoaika on reilusta tunnista 1,5 tuntiin kiloa kohden.
3.
Hiero kypsän lihan pintaan suolaa ja mustapippuria ja kiedo paisti folioon. Anna lihan levätä ainakin 15 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Vinkki
- Paahtopaisti on monipuolinen herkku. Se maistuu juhlapöydässä kylmänä leikkeleenä tai salaatin ruokaisana osana. Lämmin paisti maistuu vaikkapa sienikastikkeen ja palsternakkapyreen kera.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
25 g
Suolaa
2.6 g