Ainekset
-
600 gjuureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
-
100 gsipulia
-
5 dlvettä
-
2 dlpunaisia linssejä
-
200 gkevyt kermaviiliä (rasvaa max. 7%)
-
2kananmunaa
-
1 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlrakuunaa
-
½ tljauhettua valkopippuria
- Paistamiseen
-
1 dlöljyä
- Omenatsatsiki
-
1omena
-
4valkosipulin kynttä
-
300 gmaustamatonta jogurttia
-
2 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2. Kuori juurekset ja sipuli. Raasta hienoksi raasteeksi.
3. Kiehauta vesi 3 l kattilassa. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan linssien joukkoon ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Vinkki
- Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paista pihvit uunissa 200 asteessa. Kypsennysaika on 15-20 minuuttia eli kunnes se ovat saaneet väriä.
- Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Juures-linssipihvit
Linssejä käyttämällä kasvispihveistäkin saa mukavasti proteiinia. Omenatsatsiki raikkaana kastikkeena kruunaa aterian.
Linssejä käyttämällä kasvispihveistäkin saa mukavasti proteiinia. Omenatsatsiki raikkaana kastikkeena kruunaa aterian.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gjuureksia, esim. palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
-
100 gsipulia
-
5 dlvettä
-
2 dlpunaisia linssejä
-
200 gkevyt kermaviiliä (rasvaa max. 7%)
-
2kananmunaa
-
1 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlrakuunaa
-
½ tljauhettua valkopippuria
- Paistamiseen
-
1 dlöljyä
- Omenatsatsiki
-
1omena
-
4valkosipulin kynttä
-
300 gmaustamatonta jogurttia
-
2 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2. Kuori juurekset ja sipuli. Raasta hienoksi raasteeksi.
3. Kiehauta vesi 3 l kattilassa. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan linssien joukkoon ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Vinkki
- Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paista pihvit uunissa 200 asteessa. Kypsennysaika on 15-20 minuuttia eli kunnes se ovat saaneet väriä.
- Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
Valmistusohje
1.
Tee ensiksi omenatsatsiki. Raasta omena ja valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajaksi.
2.
Kuori juurekset ja sipuli. Raasta hienoksi raasteeksi.
3.
Kiehauta vesi 3 l kattilassa. Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisraasteet kattilaan linssien joukkoon ja hauduta pari minuuttia. Jäähdytä hetki.
4.
Lisää loput ainekset linssi-kasvisseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5.
Paista pihvit öljytyllä ohukais- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Paistoaika on 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Vinkki
- Jos haluat nopeuttaa paistovaihetta, paista pihvit uunissa 200 asteessa. Kypsennysaika on 15-20 minuuttia eli kunnes se ovat saaneet väriä.
- Juurespihvien valmistaminen vie hiukan aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Jos kaikkea ei tule muutaman päivän sisällä syötyä, ylimääräiset pihvit voi pakastaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g