Ainekset
-
800 ghirven paistia
-
1 rklöljyä
-
4punasipulia
-
800 gjuureksia (esim. lanttu, palsternakka, porkkana)
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
3 dlpunaviiniä
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 dltuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3. Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4. Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Vinkki
- Padan maustamiseen sopii myös lipstikka ja chili. Juuresten sekaan voi sujauttaa myös omenaa.
- Voit kypsentää lihan myös kokonaisena, viipaloi tai pilko paisti kypsennyksen jälkeen. Kokonaisen paistin kypsennysaikaa voit tarkkailla lihan sisälämpötilan avulla (n. 58-65 astetta). Voit tarvittaessa lisätä hieman nesteen (vesi tai punaviini) määrää.
- Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton
Gluteeniton,
Maidoton
Hirveä punaviinissä
Pitkään haudutettu riistaisa pataruoka suorastaan sulaa suuhun. Juurekset tuovat hirvipataan myös muhevaa makua.
Pitkään haudutettu riistaisa pataruoka suorastaan sulaa suuhun. Juurekset tuovat hirvipataan myös muhevaa makua.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 ghirven paistia
-
1 rklöljyä
-
4punasipulia
-
800 gjuureksia (esim. lanttu, palsternakka, porkkana)
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
3 dlpunaviiniä
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 dltuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3. Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4. Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Vinkki
- Padan maustamiseen sopii myös lipstikka ja chili. Juuresten sekaan voi sujauttaa myös omenaa.
- Voit kypsentää lihan myös kokonaisena, viipaloi tai pilko paisti kypsennyksen jälkeen. Kokonaisen paistin kypsennysaikaa voit tarkkailla lihan sisälämpötilan avulla (n. 58-65 astetta). Voit tarvittaessa lisätä hieman nesteen (vesi tai punaviini) määrää.
- Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.
Valmistusohje
1.
Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2.
Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3.
Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4.
Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Vinkki
- Padan maustamiseen sopii myös lipstikka ja chili. Juuresten sekaan voi sujauttaa myös omenaa.
- Voit kypsentää lihan myös kokonaisena, viipaloi tai pilko paisti kypsennyksen jälkeen. Kokonaisen paistin kypsennysaikaa voit tarkkailla lihan sisälämpötilan avulla (n. 58-65 astetta). Voit tarvittaessa lisätä hieman nesteen (vesi tai punaviini) määrää.
- Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g