Palaveritarjoilujen tarpeellisuutta kannattaa miettiä päivän ruokailujen mukaan. Aamulla ja iltapäivällä alkaviin kokouksiin välipalatyyppiset tarjoilut voivat olla paikallaan.
Lähellä lounasaikaa olevien tapaamisten syömisiin kannattaa suhtautua kriittisemmin, kun suositeltavaa on syödä kunnon lounas. Jos tarjoilua kuitenkin tarvitaan, lounastyyppiset ratkaisut, esimerkiksi ruokaisa salaatti tai keitto leipineen, on pullakahveja parempi vaihtoehto.
Mitä tarjolle?
- Kasvikset muodostavat erinomaisen pohjan hyvälle kokoustarjoilulle. Niitä kannattaa varata monipuolisesti ja vaihtelevasti. Kun jokainen välipala sisältää kasviksia, marjoja tai hedelmiä jossain muodossa, tavoite puoli kiloa päivässä eli kuusi annosta on helppo saavuttaa. Kasvikset, hedelmät ja marjat maistuvat sellaisinaan, lohkoina, leivillä, smoothieissa, rahkavälipaloissa, salaateissa, dippilautasella - vain mielikuvitus on rajana.
- Täydennä kasvistarjoilua maustamattomalla jogurtilla, rahkalla ja myslillä, siemennäkkärillä, pähkinöillä ja manteleilla
- Avokadosta, herneistä tai pavuista tehdyt öljypohjaiset kasvisdipit ovat hyviä tarjottavia kasvisten rinnalla.
- Kahvin rinnalla tarjoa aina myös teetä ja raikasta, vaikka sitruunalla maustettua vettä.
- Jos leivät ja sämpylät tuntuvat tarpeellisilta, panosta niissäkin laatuun. Varaa leiväksi ja leivänpäällisiksi terveellisempiä vaihtoehtoja, esimerkiksi Sydänmerkki-tuotteita, kasviksia unohtamatta.
- Suosi leivonnaisissa hiivataikinapohjia muro- ja voitaikinoiden sijaan. Makeissa leivonnaisissa suosi pullaa ja pullapohjaisia marja- tai hedelmäpiirakoita. Vältä viinereitä ja munkkeja. Unohda pasteijat, lihapiirakat ja croissantit. Sen sijaan suosi suolaisissa leivonnaisissa karjalanpiirakoita ja vähäempirasvaisia kasvispitoisia piirakoita.