Palkuainen Soijapapu-lupiinitempe
Pakkauskoko: 200 g
Valmistaja: Palkuainen
Tutustu valmistajan sivuihin
Soijapapu-lupiinitempe on terveellinen ja tiivis yhdistelmä kotimaassa kasvatettuja harvinaisia palkokasveja. Soijat on viljelty Arolan tilalla Pornaisissa ja sinilupiinit Tuijulan tiluksilla Maskussa. Pavut on kuorittu, kypsennetty ja fermentoitu, joten mukana on melkein kaikki papujen sisältämät ravintoaineet plus lisäksi Rhizopus-sienen fermentoinnin aikana muodostamat. Sienirihman ansiosta irtopavuista muodostuu yhtenäinen kiinteä kakku, josta voi leikata halutun muotoisia paloja ruuanvalmistukseen. Tempe on lähtöisin Indonesiasta, missä sillä on vuosisatojen perinteet. Indonesialainen tempe valmistetaan tavallisesti soijapavuista. Moni matkailija on tutustunut tempeen Balin reissullaan. Lännessä perinteet ovat vain vuosikymmenien mittaiset, mutta pikkuhiljaa se on tulossa tutuksi täälläkin.
Ainesosaluettelo
Vesi, suomalainen soijapapu, sinilupiini, etikka, sienistartteri (Rhizopus, riisijauho).