Kun herneitä ja linssejä ei ole kasvatettu versoiksi asti, säilyy niiden rakenne miellyttävän rapeana. Herne ja linssi ovat molemmat palkokasveja, joten ne ovat erinomainen kasvisproteiinin lähde (8,9 g/100 g). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuoden 2014 ravitsemussuosituksessa suositellaankin syömään desilitra palkokasveja joka aterialla. Varsinkin lounassalaattia kootessa on tärkeää huomioida riittävä proteiinin saanti.
Ainesosaluettelo
Rouskuvassa Silmusalaatissa on 60 % kotimaista hernettää ja 40 % vihreää ja punaista linssiä Italiasta.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
117 kcal
Rasvaa
0.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
25.2 g
josta sokereita
g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8.9 g
Suolaa
0 g