Runsaskuituinen TUOTTEESTA: Kotimaista ruisjauho on yleisjauho, joka sopii niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan. 1 dl = n. 60 g RUISRUUDUT 5 dl vettä 2 tl suolaa 2 rkl sokeria 1/2 dl öljyä 1 ps (11 g) kuivahiiva 4 dl Kotimaista ruisjauhoja 5 dl vehnäjauhoja Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä 30–40 min. Paista 225 asteessa n. 20 min. Ruisruudut ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Ainesosaluettelo
Täysjyväruis (Suomi)