Palkuainen Herne-lupiini-kauratempe
Pakkauskoko: 200 g ja 900 g
Valmistaja: Palkuainen
Tutustu valmistajan sivuihin
Herne-lupiini-kauratempe on terveellinen ja tiivis kasviproteiinituote. Herneet ovat hyvänmakuisia, sinilupiinin siemenissä runsaasti kuitua ja kaura tuo suutuntumaa ja puruvastusta. Herne tulee Arolan tilalta Pornaisista, lupiini Tuijulan tiluksilta Maskusta ja kaura Kinnusen Myllystä Utajärveltä. Valmistusaineet on kuorittu, kypsennetty ja fermentoitu. Melkein kaikki ravintoaineet ovat tallella ja siihen lisäksi Rhizopus-sienen fermentoinnin aikana muodostamat. Sienirihman ansiosta irtopavuista muodostuu yhtenäinen kiinteä kakku, josta voi leikata halutun muotoisia paloja ruuanvalmistukseen. Tempe on lähtöisin Indonesiasta, missä sillä on vuosisatojen perinteet. Tavallisimmin indonesialainen tempe valmistetaan soijapavuista. Moni matkailija on tutustunut tempeen Balin reissullaan. Lännessä perinteet ovat vain vuosikymmenien mittaiset, mutta pikkuhiljaa se on tulossa tutuksi täälläkin.
Ainesosaluettelo
Vesi, vihreä herne, sinilupiini, paahdettu kaura, etikka, sienistartteri (Rhizopus, riisijauho).