Jos arkena ruuanvalmistukseen on rajallisemmin aikaa, viikonloppuna minuutteja ja tunteja on usein enemmän. Kun aloitat päivän brunssimaisesti, nälkä pysyy loitolla pitkälle iltapäivään.
Aamupala- ja brunssivinkit
- Pyöräytä aamupalaksi lämmintä leipää, nopeiden pannuleipien muodossa. Leipätaikinaan uppoaa helposti myös alkuviikon piimänloput.
- Brunssilla maistuu myös hedelmäinen smoothie bowl
- Katso lisää brunssivinkkejä
Lounaat ja päivälliset
Lauantaina on lettupäivä! Alkuun suolaisia räiskäleitä, esimerkksi lohitäytteisiä lehtikaalilettuja tai kasvislettuja, joiden värin voit valita itse. Jälkiruoaksi omenalettuja tai banaanilettuja - miksei myös uunipellillä pannariksi paistettuna. Letut ja pannarit sopivat hyvin myös brunssille.
Viikonlopun muilla aterioilla hyödynnetään viikon aikana hankittuja raaka-aineita, kenties myös jääkaapissa valmiina odottavaa ruokaa.
- Kala: hauduttele uunissa ihanaa lohikiusausta,ruiskuorrutettua uunikalaa tai lohta juustotaskulla.
- Broileri muovaantuu astetta juhlavammaksi vartaissa tai vaikkapa vuodenjuustolla täytettynä
- Jauheliha: yhdistä kaalin kera joko laatikoksi tai kääryleiksi
- Lisukkeena maistuvat perunasoseen ohella kukkakaalipyree, uunijuurekset, fenkolisalaatti tai paahdettu broccoliini.
Iltapalaa
- Nälkä lähtee taatusti, kun sekoitat pannaritaikinaan perunaa ja kinkkua.
- Flatbreadit täytetään paahdetuilla tomaateilla ja happamanmakealla balsamico-kastikkeella.
- Kasvispitat on lastattu herkullisella linssimuhennoksella ja paahdetuilla kasviksilla.
- Vähän kevyempää evästä kaipaavalle mantelinen tuorepuuro tai lämmin hedelmäsalaatti on oiva valinta.
...............
Katso muut yhden hengen talouden fiksun kukkaron ruokavinkit täältä.