Kun haluat pysyä energisenä läpi työpäivän ja syödä terveellisesti, ei ole sama mitä lounaaksi valitset, ja jätätkö esimerkiksi aamupalan päivittäin syömättä. Niinkin pienellä teolla, kuin iltapäivän välipalalla voit vaikuttaa merkitsevästi siihen, miten ruokailu työpäivän jälkeen jatkuu kotona, missä monet syövät suurimman osan päivän kaloreistaan. Aterioiden valintaan päivän aikana vaikuttavat lisäksi edellisen yön unet ja illan syömiset, kuten myös se, mitä ruokaärsykkeitä näemme ympärillämme.
Päivän ateriat vaikuttavat siis toisiinsa muodostaen terveellistä syömistä helpottavan, tai hankaloittavan, jatkumon. Se, mitä syömme aamupalaksi, vaikuttaa siihen, mitä valitsemme lounaalla – lounas ja aamu yhdessä taas iltaan.
Terveellinen, työvirettä ylläpitävä syöminen on helppoa, kunhan tietää mitä tekee ja jaksaa toteuttaa suunnitelmaansa päivästä toiseen. Ei haittaa, vaikka välissä tulisikin ”repsahduksia”, ja jos urakka käy liian raskaaksi, on hyvä olla valmis viilaamaan tavoitteita.
Olet sitten nuori tai varttuneempi: tässä sinulle työaikaisen ruokailun asiantuntijan, Henna Rannikon, vinkkejä työvirettä ylläpitävään syömiseen.
Aamiaisesta kelpo startti päivälle
Aamiainen on yksi päivän pääaterioista. Se vaikuttaa kauaskantoisesti koko päivän syömisiin.
Tutustu aamiaisen hyötyihinTehoa työhön lounaasta
Järkevillä lounasvalinnoilla myös iltapäivän työ sujuu sutjakasti
Tehoa työpäivään lounaasta