Ainekset
- Salaatti
-
1 dlvehnän- tai kauranjyviä (esim. Myllärin Ateriajyvät)
-
½ tlsuolaa
-
1 tlöljyä
-
1 ruukkusalaatinlehtiä
-
2-3tomaattia
-
100 gkurkkua
-
4 dlmungpavun tai sinimailasen ituja
- Kastike
-
2 rklsitruunamehua
-
2 rklöljyä
-
1-2 rkltahinia
-
1 rklhunajaa
-
1valkosipulinkynsi
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- koristeluun
-
½verigreippi
-
muutama oksatuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Keitä jyvät ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsät jyvät ja lisää niihin öljyä.
2. Jyvien kypsyessä huuhtele ja valuta vihannekset. Leikkaa sopiviksi paloiksi.
3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset.
4. Kokoa salaattiaineksista annokset lautasille ja mausta kastikkeella.
Vinkki
- Vehnän- tai kauranjyvät voi korvata ohrasuurimoilla.
- Jos käyttämäsi suurimot eivät ole esikypsennettyjä, voit lyhentää kypsennysaikaa liottamalla jyviä muutamia tunteja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Voimasalaatti
Torju kevätväsymystä ravintorikkaalla salaatilla: täyteläisen maun saat seesaminsiemenistä tehdystä tahinikastikkeesta.
Torju kevätväsymystä ravintorikkaalla salaatilla: täyteläisen maun saat seesaminsiemenistä tehdystä tahinikastikkeesta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Salaatti
-
1 dlvehnän- tai kauranjyviä (esim. Myllärin Ateriajyvät)
-
½ tlsuolaa
-
1 tlöljyä
-
1 ruukkusalaatinlehtiä
-
2-3tomaattia
-
100 gkurkkua
-
4 dlmungpavun tai sinimailasen ituja
- Kastike
-
2 rklsitruunamehua
-
2 rklöljyä
-
1-2 rkltahinia
-
1 rklhunajaa
-
1valkosipulinkynsi
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- koristeluun
-
½verigreippi
-
muutama oksatuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Keitä jyvät ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsät jyvät ja lisää niihin öljyä.
2. Jyvien kypsyessä huuhtele ja valuta vihannekset. Leikkaa sopiviksi paloiksi.
3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset.
4. Kokoa salaattiaineksista annokset lautasille ja mausta kastikkeella.
Vinkki
- Vehnän- tai kauranjyvät voi korvata ohrasuurimoilla.
- Jos käyttämäsi suurimot eivät ole esikypsennettyjä, voit lyhentää kypsennysaikaa liottamalla jyviä muutamia tunteja
Valmistusohje
1.
Keitä jyvät ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsät jyvät ja lisää niihin öljyä.
2.
Jyvien kypsyessä huuhtele ja valuta vihannekset. Leikkaa sopiviksi paloiksi.
3.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset.
4.
Kokoa salaattiaineksista annokset lautasille ja mausta kastikkeella.
Vinkki
- Vehnän- tai kauranjyvät voi korvata ohrasuurimoilla.
- Jos käyttämäsi suurimot eivät ole esikypsennettyjä, voit lyhentää kypsennysaikaa liottamalla jyviä muutamia tunteja
Muunnos
- Korvaamalla hunajan sokerilla saat salaatista vegaanisen
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g