Ainekset
- Pohja
-
1 pss (200 g)pehmeitä viikunoita
-
1sitruuna
-
½ dlviskiä
-
2munaa
-
3 dlfariinisokeria
-
4 dlvehnäjauhoa
-
1 dlmantelirouhetta
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlkardemummaa
-
2 dlrasvatonta maitoa
-
1 dlpullorasvaa
- Koristelu
-
1 tltomusokeria TAI
-
200 gtuorejuustoa (rasvaa enintään 15%)
-
2 rkltomusokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
3viikunaa
Valmistusohje
1. Pilko viikunat noin ½ sentin kuutioiksi. Poista samalla mahdolliset kovat kannat. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Sekoita viikunapalat, sitruunankuori ja viski. Anna hedelmäpalojen maustua taikinan tekemisen ajan.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, maito, rasva ja hedelmät liemineen. Sekoita nopeasti.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
4. Jos et tarjoa kakkua heti, laita jäähtyneenä muovipussiin tai tiiviiseen rasiaan ja säilytä viileässä. Viikunakakun voi myös pakastaa. Koristelu joko tomusokeritupsauksella tai tuorejuustokuorrutuksella ennen tarjoilua.
5. Tuorejuustokuorrutus: sekoita tuorejuusto ja sokerit. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele viikunalohkoilla.
Vinkki
- Voit käyttää pullorasvan sijaan viikunakakkuun myös 100g rasiamargariinia.
- Viskin sijaan kakkuun sopii rommi tai konjakki. Alkoholi haihtuu kypsennyksen aikana, mutta jos haluat valmistaa kakun ilman, maito, sitruuna- tai appelsiinimehu ovat hyviä vaihtoehtoja.
- Voit paistaa kakun myös matalassa, leivinpaperilla vuoratussa piirakkavuoassa. Paistoaika on tällöin noin 30 minuuttia.
- Oletko maistanut jo palsternakkakakkua, porkkananakakkua, piimäkakkua tai sitruunapullaa?
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
270 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Viikunakakku
Viikunakakun voi leipoa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kakku vain mehevöityy ja maku paranee aromien tasaantuessa.
Viikunakakun voi leipoa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kakku vain mehevöityy ja maku paranee aromien tasaantuessa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
1 pss (200 g)pehmeitä viikunoita
-
1sitruuna
-
½ dlviskiä
-
2munaa
-
3 dlfariinisokeria
-
4 dlvehnäjauhoa
-
1 dlmantelirouhetta
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlkardemummaa
-
2 dlrasvatonta maitoa
-
1 dlpullorasvaa
- Koristelu
-
1 tltomusokeria TAI
-
200 gtuorejuustoa (rasvaa enintään 15%)
-
2 rkltomusokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
3viikunaa
Valmistusohje
1. Pilko viikunat noin ½ sentin kuutioiksi. Poista samalla mahdolliset kovat kannat. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Sekoita viikunapalat, sitruunankuori ja viski. Anna hedelmäpalojen maustua taikinan tekemisen ajan.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, maito, rasva ja hedelmät liemineen. Sekoita nopeasti.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
4. Jos et tarjoa kakkua heti, laita jäähtyneenä muovipussiin tai tiiviiseen rasiaan ja säilytä viileässä. Viikunakakun voi myös pakastaa. Koristelu joko tomusokeritupsauksella tai tuorejuustokuorrutuksella ennen tarjoilua.
5. Tuorejuustokuorrutus: sekoita tuorejuusto ja sokerit. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele viikunalohkoilla.
Vinkki
- Voit käyttää pullorasvan sijaan viikunakakkuun myös 100g rasiamargariinia.
- Viskin sijaan kakkuun sopii rommi tai konjakki. Alkoholi haihtuu kypsennyksen aikana, mutta jos haluat valmistaa kakun ilman, maito, sitruuna- tai appelsiinimehu ovat hyviä vaihtoehtoja.
- Voit paistaa kakun myös matalassa, leivinpaperilla vuoratussa piirakkavuoassa. Paistoaika on tällöin noin 30 minuuttia.
- Oletko maistanut jo palsternakkakakkua, porkkananakakkua, piimäkakkua tai sitruunapullaa?
Valmistusohje
1.
Pilko viikunat noin ½ sentin kuutioiksi. Poista samalla mahdolliset kovat kannat. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuori. Sekoita viikunapalat, sitruunankuori ja viski. Anna hedelmäpalojen maustua taikinan tekemisen ajan.
2.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, maito, rasva ja hedelmät liemineen. Sekoita nopeasti.
3.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
4.
Jos et tarjoa kakkua heti, laita jäähtyneenä muovipussiin tai tiiviiseen rasiaan ja säilytä viileässä. Viikunakakun voi myös pakastaa. Koristelu joko tomusokeritupsauksella tai tuorejuustokuorrutuksella ennen tarjoilua.
5.
Tuorejuustokuorrutus: sekoita tuorejuusto ja sokerit. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele viikunalohkoilla.
Vinkki
- Voit käyttää pullorasvan sijaan viikunakakkuun myös 100g rasiamargariinia.
- Viskin sijaan kakkuun sopii rommi tai konjakki. Alkoholi haihtuu kypsennyksen aikana, mutta jos haluat valmistaa kakun ilman, maito, sitruuna- tai appelsiinimehu ovat hyviä vaihtoehtoja.
- Voit paistaa kakun myös matalassa, leivinpaperilla vuoratussa piirakkavuoassa. Paistoaika on tällöin noin 30 minuuttia.
- Oletko maistanut jo palsternakkakakkua, porkkananakakkua, piimäkakkua tai sitruunapullaa?
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
270 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
37 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g