Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

20 kpl
riisipaperiarkkeja (esim. Blue Dragon)
Lihatäyte
400 g
maustamattomia broilerin fileepihvejä tai suikaleita
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kala tai katkaraputäyte
200 g
katkarapuja TAI
400 g
lohifileetä
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
n. 125 g
vermisellejä (riisinuudeli)
2
avokadoa
2
porkkanaa
100 g
kurkkua
½ ruukku
jääsalaattia
2 dl
sinimailasen ituja
½ ruukkua
tuoretta korianteria
pari oksaa
tuoretta minttua
Kastike
1
valkosipulin kynsi
4 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
4 rkl
limetin mehua
2 rkl
vettä
1-2 tl
valko- tai riisiviinietikkaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Vietnamilaiset kesärullat

Kesärullat ovat vietnamilainen klassikko ja ihanan kevyt vaihtoehto kevätkääryleille.

Kesärullat ovat vietnamilainen klassikko ja ihanan kevyt vaihtoehto kevätkääryleille.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
20 kpl
riisipaperiarkkeja (esim. Blue Dragon)
Lihatäyte
400 g
maustamattomia broilerin fileepihvejä tai suikaleita
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kala tai katkaraputäyte
200 g
katkarapuja TAI
400 g
lohifileetä
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
n. 125 g
vermisellejä (riisinuudeli)
2
avokadoa
2
porkkanaa
100 g
kurkkua
½ ruukku
jääsalaattia
2 dl
sinimailasen ituja
½ ruukkua
tuoretta korianteria
pari oksaa
tuoretta minttua
Kastike
1
valkosipulin kynsi
4 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
4 rkl
limetin mehua
2 rkl
vettä
1-2 tl
valko- tai riisiviinietikkaa

Valmistusohje

1.
Tee liha tai kalatäyte: Kypsennä (pilkottu) broileri öljytikassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä samoin myös kala. Anna jäähtyä. Katkaravuille riittää esikäsittelyksi sulatus ja valutus.
2.
Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
3.
Pilko täytteen porkkanat, avokado ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Jos haluat, voit pehmentää porkkanatikkuja mikrossa. Revi salaattia pienemmäksi ja hienonna yrtit. Pilko täytteen lihaa tai kalaa tarvittaessa pieniksi suupaloiksi.
4.
Ota lautaselle lämmintä vettä ja kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan pyöräyttäen veteen, kunnes se pehmenee. Nosta arkki työlaudalle ja lisää kaikkia täytteen aineksia keoksi. Kääri rullaksi ja laita lautaselle. Täytä samoin muut arkit ja laita rullat jääkaappiin tarjoiluhetkeä odottamaan.
5.
Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Kaada jokaiselle ruokailijalle pieni kippo kastiketta rullien kastamista varten.

Vinkki

  • Annoksesta nauttii 4 - 5 ruokailijaa: rullia kannattaa varata 3-4 ruokailijaa kohden.
  • Voit tehdä rullien kokoamisesta myös aktivoivan ohjelmanumeron: varaa kypsät ainekset pöytään ja jokainen voi koota omat rullansa makunsa mukaan.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g