Ainekset
-
20 kplriisipaperiarkkeja (esim. Blue Dragon)
- Lihatäyte
-
400 gmaustamattomia broilerin fileepihvejä tai suikaleita
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Kala tai katkaraputäyte
-
200 gkatkarapuja TAI
-
400 glohifileetä
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
n. 125 gvermisellejä (riisinuudeli)
-
2avokadoa
-
2porkkanaa
-
100 gkurkkua
-
½ ruukkujääsalaattia
-
2 dlsinimailasen ituja
-
½ ruukkuatuoretta korianteria
-
pari oksaatuoretta minttua
- Kastike
-
1valkosipulin kynsi
-
4 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
4 rkllimetin mehua
-
2 rklvettä
-
1-2 tlvalko- tai riisiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Tee liha tai kalatäyte: Kypsennä (pilkottu) broileri öljytikassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä samoin myös kala. Anna jäähtyä. Katkaravuille riittää esikäsittelyksi sulatus ja valutus.
2. Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
3. Pilko täytteen porkkanat, avokado ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Jos haluat, voit pehmentää porkkanatikkuja mikrossa. Revi salaattia pienemmäksi ja hienonna yrtit. Pilko täytteen lihaa tai kalaa tarvittaessa pieniksi suupaloiksi.
4. Ota lautaselle lämmintä vettä ja kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan pyöräyttäen veteen, kunnes se pehmenee. Nosta arkki työlaudalle ja lisää kaikkia täytteen aineksia keoksi. Kääri rullaksi ja laita lautaselle. Täytä samoin muut arkit ja laita rullat jääkaappiin tarjoiluhetkeä odottamaan.
5. Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Kaada jokaiselle ruokailijalle pieni kippo kastiketta rullien kastamista varten.
Vinkki
- Annoksesta nauttii 4 - 5 ruokailijaa: rullia kannattaa varata 3-4 ruokailijaa kohden.
- Voit tehdä rullien kokoamisesta myös aktivoivan ohjelmanumeron: varaa kypsät ainekset pöytään ja jokainen voi koota omat rullansa makunsa mukaan.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Vietnamilaiset kesärullat
Kesärullat ovat vietnamilainen klassikko ja ihanan kevyt vaihtoehto kevätkääryleille.
Kesärullat ovat vietnamilainen klassikko ja ihanan kevyt vaihtoehto kevätkääryleille.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
20 kplriisipaperiarkkeja (esim. Blue Dragon)
- Lihatäyte
-
400 gmaustamattomia broilerin fileepihvejä tai suikaleita
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Kala tai katkaraputäyte
-
200 gkatkarapuja TAI
-
400 glohifileetä
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
n. 125 gvermisellejä (riisinuudeli)
-
2avokadoa
-
2porkkanaa
-
100 gkurkkua
-
½ ruukkujääsalaattia
-
2 dlsinimailasen ituja
-
½ ruukkuatuoretta korianteria
-
pari oksaatuoretta minttua
- Kastike
-
1valkosipulin kynsi
-
4 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
4 rkllimetin mehua
-
2 rklvettä
-
1-2 tlvalko- tai riisiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Tee liha tai kalatäyte: Kypsennä (pilkottu) broileri öljytikassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä samoin myös kala. Anna jäähtyä. Katkaravuille riittää esikäsittelyksi sulatus ja valutus.
2. Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
3. Pilko täytteen porkkanat, avokado ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Jos haluat, voit pehmentää porkkanatikkuja mikrossa. Revi salaattia pienemmäksi ja hienonna yrtit. Pilko täytteen lihaa tai kalaa tarvittaessa pieniksi suupaloiksi.
4. Ota lautaselle lämmintä vettä ja kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan pyöräyttäen veteen, kunnes se pehmenee. Nosta arkki työlaudalle ja lisää kaikkia täytteen aineksia keoksi. Kääri rullaksi ja laita lautaselle. Täytä samoin muut arkit ja laita rullat jääkaappiin tarjoiluhetkeä odottamaan.
5. Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Kaada jokaiselle ruokailijalle pieni kippo kastiketta rullien kastamista varten.
Vinkki
- Annoksesta nauttii 4 - 5 ruokailijaa: rullia kannattaa varata 3-4 ruokailijaa kohden.
- Voit tehdä rullien kokoamisesta myös aktivoivan ohjelmanumeron: varaa kypsät ainekset pöytään ja jokainen voi koota omat rullansa makunsa mukaan.
Valmistusohje
1.
Tee liha tai kalatäyte: Kypsennä (pilkottu) broileri öljytikassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä samoin myös kala. Anna jäähtyä. Katkaravuille riittää esikäsittelyksi sulatus ja valutus.
2.
Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
3.
Pilko täytteen porkkanat, avokado ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Jos haluat, voit pehmentää porkkanatikkuja mikrossa. Revi salaattia pienemmäksi ja hienonna yrtit. Pilko täytteen lihaa tai kalaa tarvittaessa pieniksi suupaloiksi.
4.
Ota lautaselle lämmintä vettä ja kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan pyöräyttäen veteen, kunnes se pehmenee. Nosta arkki työlaudalle ja lisää kaikkia täytteen aineksia keoksi. Kääri rullaksi ja laita lautaselle. Täytä samoin muut arkit ja laita rullat jääkaappiin tarjoiluhetkeä odottamaan.
5.
Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Kaada jokaiselle ruokailijalle pieni kippo kastiketta rullien kastamista varten.
Vinkki
- Annoksesta nauttii 4 - 5 ruokailijaa: rullia kannattaa varata 3-4 ruokailijaa kohden.
- Voit tehdä rullien kokoamisesta myös aktivoivan ohjelmanumeron: varaa kypsät ainekset pöytään ja jokainen voi koota omat rullansa makunsa mukaan.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g