Ainekset
-
2 dlmaustamatonta jogurttia tai piimää
-
1 ½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
-
2munaa
-
1veriappelsiinin kuori
-
3 dlspelttijauhoja
-
1 ¾ dl (n. 75 g)mantelijauhoja
-
1 ½ dlsokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlruokasoodaa
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
5veriappelsiinia
-
1 ½ dlsokeria
Valmistusohje
1. Valmista ensin kakun päällinen. Pese 3 veriappelsiinia kuumalla vedellä. Leikkaa kaksi appelsiinia kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä viipaleet kattilaan.
2. Raasta kolmannen appelsiinin kuori ja siirrä raaste sivuun kakkutaikinaa varten. Purista raastetusta appelsiinista ja kahdesta muusta appelsiinista mehu (2 dl). Kaada mehu ja sokeri viipaleiden päälle ja keitä 5 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle odottamaan. Keitä lientä kovalla lämmöllä ilman kantta 8-10 minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Siirappia tulisi olla 1 dl.
3. Voitele kakkuvuoka (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä siirappi saattaa kiehua pohjan ja reunan välistä uunin pohjalle. Levitä appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle limittäin ja kaada päälle siirappiseos.
4. Valmista kakku. Sekoita kulhossa kosteat ainekset ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kaavi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5. Paista kakkua 175 asteessa, hieman keskitasoa alemmalla tasolla, 45 – 50 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa se tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi hedelmien pinnalta.
Vinkki
Testaa myös kahvipöydän muut herkkukakut: viikunakakku, punajuurikakku, sitruunapulla ja piimäkakku
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Veriappelsiinikakku
Retroherkku keikauskakku on herkullinen myös veriappelsiinista valmistettuna. Veriappelsiinikakku säilyy mehevänä usean päivän ajan ja maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Retroherkku keikauskakku on herkullinen myös veriappelsiinista valmistettuna. Veriappelsiinikakku säilyy mehevänä usean päivän ajan ja maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 dlmaustamatonta jogurttia tai piimää
-
1 ½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
-
2munaa
-
1veriappelsiinin kuori
-
3 dlspelttijauhoja
-
1 ¾ dl (n. 75 g)mantelijauhoja
-
1 ½ dlsokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlruokasoodaa
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
5veriappelsiinia
-
1 ½ dlsokeria
Valmistusohje
1. Valmista ensin kakun päällinen. Pese 3 veriappelsiinia kuumalla vedellä. Leikkaa kaksi appelsiinia kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä viipaleet kattilaan.
2. Raasta kolmannen appelsiinin kuori ja siirrä raaste sivuun kakkutaikinaa varten. Purista raastetusta appelsiinista ja kahdesta muusta appelsiinista mehu (2 dl). Kaada mehu ja sokeri viipaleiden päälle ja keitä 5 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle odottamaan. Keitä lientä kovalla lämmöllä ilman kantta 8-10 minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Siirappia tulisi olla 1 dl.
3. Voitele kakkuvuoka (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä siirappi saattaa kiehua pohjan ja reunan välistä uunin pohjalle. Levitä appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle limittäin ja kaada päälle siirappiseos.
4. Valmista kakku. Sekoita kulhossa kosteat ainekset ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kaavi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5. Paista kakkua 175 asteessa, hieman keskitasoa alemmalla tasolla, 45 – 50 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa se tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi hedelmien pinnalta.
Vinkki
Testaa myös kahvipöydän muut herkkukakut: viikunakakku, punajuurikakku, sitruunapulla ja piimäkakku
Valmistusohje
1.
Valmista ensin kakun päällinen. Pese 3 veriappelsiinia kuumalla vedellä. Leikkaa kaksi appelsiinia kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä viipaleet kattilaan.
2.
Raasta kolmannen appelsiinin kuori ja siirrä raaste sivuun kakkutaikinaa varten. Purista raastetusta appelsiinista ja kahdesta muusta appelsiinista mehu (2 dl). Kaada mehu ja sokeri viipaleiden päälle ja keitä 5 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle odottamaan. Keitä lientä kovalla lämmöllä ilman kantta 8-10 minuuttia tai kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Siirappia tulisi olla 1 dl.
3.
Voitele kakkuvuoka (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä siirappi saattaa kiehua pohjan ja reunan välistä uunin pohjalle. Levitä appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle limittäin ja kaada päälle siirappiseos.
4.
Valmista kakku. Sekoita kulhossa kosteat ainekset ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kaavi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5.
Paista kakkua 175 asteessa, hieman keskitasoa alemmalla tasolla, 45 – 50 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa se tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi hedelmien pinnalta.
Vinkki
Testaa myös kahvipöydän muut herkkukakut: viikunakakku, punajuurikakku, sitruunapulla ja piimäkakku
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g