Ainekset
- Pohja
-
4 ½ dlvehnäjauhoja
-
2 dlsokeria
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlvaniljasokeria
-
3 ½ dlkasvijuomaa, esim. kaurajuomaa
-
½ dlpullomargariinia
- Kuorrutus
-
1 ½ dl (50 g)mantelilastuja
-
¾ dlsokeria
-
½ dlpullomargariinia
-
1 rklvehnäjauhoja
-
1 rklkasvijuomaa, esim. kaurajuomaa
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ja lisää rasvaseos ja sekoita nopeasti.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun piirakkavuokaan (⌀ 25-27 cm tai n. 25 x 35 cm). Kypsennä 200 °C:ssa 10-15 minuuttia eli kunnes pinta on saanut vähän väriä.
3. Kun pohja kypsyy, tee kuorrutus. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen.
4. Levitä kuorrutus vähän väriä saaneen pohjan päälle ja jatka kypsennystä 10-15 minuuttia. Toskakakku on kypsä, kun kuorrutus on kauniin ruskea.
Vinkki
- Useimmat pullomargariinit ovat vegaanisia, mutta tarkista se tarvittaessa pakkauksesta. Voit käyttää myös maidotonta margariinia sulatettuna.
- Jos haluat muunnella toskakakkua, lisää taikinaan 1 appelsiinin kuori tai ½ - 1 omena raastettuna ja ripaus kardemummaa. Voit maustaa pohjataikinan myös marjoilla (n. 2 dl)
- Samalla pohjataikinan ohjeella teet helposti myös vegaanisen marja- tai hedelmäpiirakan
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
320 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Vegaaninen toskakakku
Klassikkoleivonnaisessa on mehevän pohjan päällä rapea mantelikuorrutus. Vegaaninen toskakakku valmistuu helposti ainekset sekoittamalla.
Klassikkoleivonnaisessa on mehevän pohjan päällä rapea mantelikuorrutus. Vegaaninen toskakakku valmistuu helposti ainekset sekoittamalla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
4 ½ dlvehnäjauhoja
-
2 dlsokeria
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlvaniljasokeria
-
3 ½ dlkasvijuomaa, esim. kaurajuomaa
-
½ dlpullomargariinia
- Kuorrutus
-
1 ½ dl (50 g)mantelilastuja
-
¾ dlsokeria
-
½ dlpullomargariinia
-
1 rklvehnäjauhoja
-
1 rklkasvijuomaa, esim. kaurajuomaa
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ja lisää rasvaseos ja sekoita nopeasti.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun piirakkavuokaan (⌀ 25-27 cm tai n. 25 x 35 cm). Kypsennä 200 °C:ssa 10-15 minuuttia eli kunnes pinta on saanut vähän väriä.
3. Kun pohja kypsyy, tee kuorrutus. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen.
4. Levitä kuorrutus vähän väriä saaneen pohjan päälle ja jatka kypsennystä 10-15 minuuttia. Toskakakku on kypsä, kun kuorrutus on kauniin ruskea.
Vinkki
- Useimmat pullomargariinit ovat vegaanisia, mutta tarkista se tarvittaessa pakkauksesta. Voit käyttää myös maidotonta margariinia sulatettuna.
- Jos haluat muunnella toskakakkua, lisää taikinaan 1 appelsiinin kuori tai ½ - 1 omena raastettuna ja ripaus kardemummaa. Voit maustaa pohjataikinan myös marjoilla (n. 2 dl)
- Samalla pohjataikinan ohjeella teet helposti myös vegaanisen marja- tai hedelmäpiirakan
Valmistusohje
1.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ja lisää rasvaseos ja sekoita nopeasti.
2.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun piirakkavuokaan (⌀ 25-27 cm tai n. 25 x 35 cm). Kypsennä 200 °C:ssa 10-15 minuuttia eli kunnes pinta on saanut vähän väriä.
3.
Kun pohja kypsyy, tee kuorrutus. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen.
4.
Levitä kuorrutus vähän väriä saaneen pohjan päälle ja jatka kypsennystä 10-15 minuuttia. Toskakakku on kypsä, kun kuorrutus on kauniin ruskea.
Vinkki
- Useimmat pullomargariinit ovat vegaanisia, mutta tarkista se tarvittaessa pakkauksesta. Voit käyttää myös maidotonta margariinia sulatettuna.
- Jos haluat muunnella toskakakkua, lisää taikinaan 1 appelsiinin kuori tai ½ - 1 omena raastettuna ja ripaus kardemummaa. Voit maustaa pohjataikinan myös marjoilla (n. 2 dl)
- Samalla pohjataikinan ohjeella teet helposti myös vegaanisen marja- tai hedelmäpiirakan
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
320 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g