Ainekset
-
2 (400 g)tuoretta maissia
-
100 gkirsikkatomaattia
-
6retiisiä
-
2 punaistachiliä
-
1 ruukkulehtipersiljaa
- Limettikastike
-
1limetti
-
½ dlöljyä
-
1 mmsuolaa
-
ripausmustapippuria
Valmistusohje
1. Poista maisseista suojalehti ja kuitumaiset langat. Kuumenna kattilassa 2 litraa vettä ja keitä maisseja noin 8 minuuttia.
2. Valuta maissit. Grillaa tai ruskista paistinpannussa maissit nopeasti, niin että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa tukevalla veitsellä maissinjyvät irti tähkästä. Siirrä maissinjyvät kulhoon.
3. Leikkaa tomaatit puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat isoja. Kuutioi retiisit ja viipaloi chilit. Poista chileistä siemenet halutessasi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
4. Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori. Purista limetistä mehu (n. ¼ dl) ja sekoita mehu öljyn kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 15 minuuttia.
Vinkki
Voit korvata chilit puolikkaalla suippopaprikalla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
220 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Värikäs maissisalaatti
Jos onnistut saamaan käsiisi tuoreita maissintähkiä, hyödynnä niitä makuja täynnä olevassa maissisalaatissa.
Jos onnistut saamaan käsiisi tuoreita maissintähkiä, hyödynnä niitä makuja täynnä olevassa maissisalaatissa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 (400 g)tuoretta maissia
-
100 gkirsikkatomaattia
-
6retiisiä
-
2 punaistachiliä
-
1 ruukkulehtipersiljaa
- Limettikastike
-
1limetti
-
½ dlöljyä
-
1 mmsuolaa
-
ripausmustapippuria
Valmistusohje
1. Poista maisseista suojalehti ja kuitumaiset langat. Kuumenna kattilassa 2 litraa vettä ja keitä maisseja noin 8 minuuttia.
2. Valuta maissit. Grillaa tai ruskista paistinpannussa maissit nopeasti, niin että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa tukevalla veitsellä maissinjyvät irti tähkästä. Siirrä maissinjyvät kulhoon.
3. Leikkaa tomaatit puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat isoja. Kuutioi retiisit ja viipaloi chilit. Poista chileistä siemenet halutessasi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
4. Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori. Purista limetistä mehu (n. ¼ dl) ja sekoita mehu öljyn kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 15 minuuttia.
Vinkki
Voit korvata chilit puolikkaalla suippopaprikalla.
Valmistusohje
1.
Poista maisseista suojalehti ja kuitumaiset langat. Kuumenna kattilassa 2 litraa vettä ja keitä maisseja noin 8 minuuttia.
2.
Valuta maissit. Grillaa tai ruskista paistinpannussa maissit nopeasti, niin että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa tukevalla veitsellä maissinjyvät irti tähkästä. Siirrä maissinjyvät kulhoon.
3.
Leikkaa tomaatit puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat isoja. Kuutioi retiisit ja viipaloi chilit. Poista chileistä siemenet halutessasi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
4.
Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori. Purista limetistä mehu (n. ¼ dl) ja sekoita mehu öljyn kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 15 minuuttia.
Vinkki
Voit korvata chilit puolikkaalla suippopaprikalla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
220 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g