Ainekset
-
1 kgkiinteää perunaa (vihreä pussi)
-
1 dlöljyä
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
8valkosipulinkynttä
-
4 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
Valmistusohje
1. Pese perunat ja viipaloi kuorineen hyvin ohuiksi viipaleiksi esim. yleiskoneella tai mandoliinilla. Laita viipaleet kulhoon ja huuhtele niitä muutaman kerran vedellä vettä välillä vaihtaen, jotta ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
2. Kuumenna kolmannes öljystä isolla pannulla ja laita kolmannes perunoista pannulle. Ripottele päälle mustapippuria. Paistele perunoita hetken kunnes niistä tulee läpikuultavia. Kaada perunat toiseen kulhoon odottamaan. Toista kunnes kaikki perunat on esikypsennetty.
3. Hienonna valkosipulinkynnet. Ota 12-koloinen muffinssipannu ja laita paistettuja perunaviipaleita ja valkosipuliraastetta kerroksittain muffinssivuoan koloon. Paina kevyesti.
4. Kiehauta vesi ja liota liemikuutio. Laita 2–3 rkl nestettä jokaiseen koloon. Nostele perunoita hieman haarukalla, jotta saat nestettä pohjalle asti. Peitä vuoka leivinpaperilla.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Ota paperi pois. Jos perunat näyttävät kuivilta, lisää noin 1–2 rkl nestettä jokaiseen koloon. Jatka paistamista ilman paperia noin 20–30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki
- Jos haluat perunoista kermaisemman version, lisää lusikallinen 15 %:sta kermankaltaista kasvirasvasekoitetta kuhunkin koloon.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
116 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Valkosipuliperunat
Valmista juhlavat uuniperunat muffinssivuoassa.
Valmista juhlavat uuniperunat muffinssivuoassa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgkiinteää perunaa (vihreä pussi)
-
1 dlöljyä
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
8valkosipulinkynttä
-
4 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
Valmistusohje
1. Pese perunat ja viipaloi kuorineen hyvin ohuiksi viipaleiksi esim. yleiskoneella tai mandoliinilla. Laita viipaleet kulhoon ja huuhtele niitä muutaman kerran vedellä vettä välillä vaihtaen, jotta ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
2. Kuumenna kolmannes öljystä isolla pannulla ja laita kolmannes perunoista pannulle. Ripottele päälle mustapippuria. Paistele perunoita hetken kunnes niistä tulee läpikuultavia. Kaada perunat toiseen kulhoon odottamaan. Toista kunnes kaikki perunat on esikypsennetty.
3. Hienonna valkosipulinkynnet. Ota 12-koloinen muffinssipannu ja laita paistettuja perunaviipaleita ja valkosipuliraastetta kerroksittain muffinssivuoan koloon. Paina kevyesti.
4. Kiehauta vesi ja liota liemikuutio. Laita 2–3 rkl nestettä jokaiseen koloon. Nostele perunoita hieman haarukalla, jotta saat nestettä pohjalle asti. Peitä vuoka leivinpaperilla.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Ota paperi pois. Jos perunat näyttävät kuivilta, lisää noin 1–2 rkl nestettä jokaiseen koloon. Jatka paistamista ilman paperia noin 20–30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki
- Jos haluat perunoista kermaisemman version, lisää lusikallinen 15 %:sta kermankaltaista kasvirasvasekoitetta kuhunkin koloon.
Valmistusohje
1.
Pese perunat ja viipaloi kuorineen hyvin ohuiksi viipaleiksi esim. yleiskoneella tai mandoliinilla. Laita viipaleet kulhoon ja huuhtele niitä muutaman kerran vedellä vettä välillä vaihtaen, jotta ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
2.
Kuumenna kolmannes öljystä isolla pannulla ja laita kolmannes perunoista pannulle. Ripottele päälle mustapippuria. Paistele perunoita hetken kunnes niistä tulee läpikuultavia. Kaada perunat toiseen kulhoon odottamaan. Toista kunnes kaikki perunat on esikypsennetty.
3.
Hienonna valkosipulinkynnet. Ota 12-koloinen muffinssipannu ja laita paistettuja perunaviipaleita ja valkosipuliraastetta kerroksittain muffinssivuoan koloon. Paina kevyesti.
4.
Kiehauta vesi ja liota liemikuutio. Laita 2–3 rkl nestettä jokaiseen koloon. Nostele perunoita hieman haarukalla, jotta saat nestettä pohjalle asti. Peitä vuoka leivinpaperilla.
5.
Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Ota paperi pois. Jos perunat näyttävät kuivilta, lisää noin 1–2 rkl nestettä jokaiseen koloon. Jatka paistamista ilman paperia noin 20–30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki
- Jos haluat perunoista kermaisemman version, lisää lusikallinen 15 %:sta kermankaltaista kasvirasvasekoitetta kuhunkin koloon.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
116 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g