Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

400 g
retiisejä
2 rkl
öljyä
1 mm
suolaa
¼ ruukkua
tuoretta tilliä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Uuniretiisit

Kirpakan retiisin maku muuttuu lempeäksi uunissa paahdettaessa. Tillillä ryyditetyt uuniretiisit maistuvat liha- ja kalaruokien kanssa.

Kirpakan retiisin maku muuttuu lempeäksi uunissa paahdettaessa. Tillillä ryyditetyt uuniretiisit maistuvat liha- ja kalaruokien kanssa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
retiisejä
2 rkl
öljyä
1 mm
suolaa
¼ ruukkua
tuoretta tilliä
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Huuhdo retiisit ja valuta hyvin. Leikkaa isokokoiset retiisit puoliksi.
2.
Sekoita retiiseihin öljy ja suola. Levitä ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan yhteen kerrokseen.
3.
Paista retiisejä 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet.
4.
Hienonna tilli ja sekoita se retiisien joukkoon. Mausta pippurirouheella.

Vinkki

Tutun punakuorisen retiisin ohella voit käyttää esimerkiksi violetti- tai valkokuorisia retiisejä.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä