Ainekset
-
2 isoaavokadoa
-
50 gtäyslihaleikkelettä (esim. kinkku, kalkkuna)
-
4(pientä) kananmunaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
5-6 varttatuoretta ruohosipulia
-
ripauscayennepippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Jätä kuoret paikoilleen. Leikkaa avokadopuolikkaiden pohjasta pieni pala pois, jotta ne pysyvät pystyssä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Koverra teelusikallinen hedelmälihaa kiven kohdalta pois, jotta täytteille tulee hieman enemmän tilaa.
2. Suikaloi lihaleikkeleet. Täytä osa syntyneestä kolosta suikaleilla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Siirrä valkuaiset kulhoon. Siirrä keltuaiset varovasti leikkelesuikaleiden päälle.
3. Vatkaa valkuaiset tasaiseksi massaksi haarukalla ja valuta avokadojen päälle sen verran kuin mahtuu. Rouhi päälle mustapippuria.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Ripottele päälle ruohosipulia ja cayennepippuria. Tarjoa heti.
Vinkki
- Kalkkunan- ja muiden lihaleikkeleiden ohella voit käyttää makuaineena kasviksia (esim. paprikakuutiot, sieni, sipuli) tai pienen palan savustettua kalaa.
- brunssilla maistuu myös yön yli sämpylät, kasvismunakas ja aamiaismuffinit
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton
Gluteeniton,
Maidoton
Uuniavokadot
Avokadon puolikas leikkeleellä ja kananmunalla höystettynä – mikä ihana aamun aloitus tai iltapalaherkku hyvän leivän kera. Uuniavokadon valmistus on nopeaa ja käy helposti vaikka unihiekkaa olisi vähän silmäkulmassa.
Avokadon puolikas leikkeleellä ja kananmunalla höystettynä – mikä ihana aamun aloitus tai iltapalaherkku hyvän leivän kera. Uuniavokadon valmistus on nopeaa ja käy helposti vaikka unihiekkaa olisi vähän silmäkulmassa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 isoaavokadoa
-
50 gtäyslihaleikkelettä (esim. kinkku, kalkkuna)
-
4(pientä) kananmunaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
5-6 varttatuoretta ruohosipulia
-
ripauscayennepippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Jätä kuoret paikoilleen. Leikkaa avokadopuolikkaiden pohjasta pieni pala pois, jotta ne pysyvät pystyssä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Koverra teelusikallinen hedelmälihaa kiven kohdalta pois, jotta täytteille tulee hieman enemmän tilaa.
2. Suikaloi lihaleikkeleet. Täytä osa syntyneestä kolosta suikaleilla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Siirrä valkuaiset kulhoon. Siirrä keltuaiset varovasti leikkelesuikaleiden päälle.
3. Vatkaa valkuaiset tasaiseksi massaksi haarukalla ja valuta avokadojen päälle sen verran kuin mahtuu. Rouhi päälle mustapippuria.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Ripottele päälle ruohosipulia ja cayennepippuria. Tarjoa heti.
Vinkki
- Kalkkunan- ja muiden lihaleikkeleiden ohella voit käyttää makuaineena kasviksia (esim. paprikakuutiot, sieni, sipuli) tai pienen palan savustettua kalaa.
- brunssilla maistuu myös yön yli sämpylät, kasvismunakas ja aamiaismuffinit
Valmistusohje
1.
Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Jätä kuoret paikoilleen. Leikkaa avokadopuolikkaiden pohjasta pieni pala pois, jotta ne pysyvät pystyssä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Koverra teelusikallinen hedelmälihaa kiven kohdalta pois, jotta täytteille tulee hieman enemmän tilaa.
2.
Suikaloi lihaleikkeleet. Täytä osa syntyneestä kolosta suikaleilla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Siirrä valkuaiset kulhoon. Siirrä keltuaiset varovasti leikkelesuikaleiden päälle.
3.
Vatkaa valkuaiset tasaiseksi massaksi haarukalla ja valuta avokadojen päälle sen verran kuin mahtuu. Rouhi päälle mustapippuria.
4.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Ripottele päälle ruohosipulia ja cayennepippuria. Tarjoa heti.
Vinkki
- Kalkkunan- ja muiden lihaleikkeleiden ohella voit käyttää makuaineena kasviksia (esim. paprikakuutiot, sieni, sipuli) tai pienen palan savustettua kalaa.
- brunssilla maistuu myös yön yli sämpylät, kasvismunakas ja aamiaismuffinit
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.3 g