Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

2 isoa
avokadoa
50 g
täyslihaleikkelettä (esim. kinkku, kalkkuna)
4
(pientä) kananmunaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
5-6 vartta
tuoretta ruohosipulia
ripaus
cayennepippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo

Uuniavokadot

Avokadon puolikas leikkeleellä ja kananmunalla höystettynä – mikä ihana aamun aloitus tai iltapalaherkku hyvän leivän kera. Uuniavokadon valmistus on nopeaa ja käy helposti vaikka unihiekkaa olisi vähän silmäkulmassa.

Avokadon puolikas leikkeleellä ja kananmunalla höystettynä – mikä ihana aamun aloitus tai iltapalaherkku hyvän leivän kera. Uuniavokadon valmistus on nopeaa ja käy helposti vaikka unihiekkaa olisi vähän silmäkulmassa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 isoa
avokadoa
50 g
täyslihaleikkelettä (esim. kinkku, kalkkuna)
4
(pientä) kananmunaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
5-6 vartta
tuoretta ruohosipulia
ripaus
cayennepippuria

Valmistusohje

1.
Leikkaa avokadot pituussuunnassa halki ja poista kivet. Jätä kuoret paikoilleen. Leikkaa avokadopuolikkaiden pohjasta pieni pala pois, jotta ne pysyvät pystyssä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Koverra teelusikallinen hedelmälihaa kiven kohdalta pois, jotta täytteille tulee hieman enemmän tilaa.
2.
Suikaloi lihaleikkeleet. Täytä osa syntyneestä kolosta suikaleilla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Siirrä valkuaiset kulhoon. Siirrä keltuaiset varovasti leikkelesuikaleiden päälle.
3.
Vatkaa valkuaiset tasaiseksi massaksi haarukalla ja valuta avokadojen päälle sen verran kuin mahtuu. Rouhi päälle mustapippuria.
4.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Ripottele päälle ruohosipulia ja cayennepippuria. Tarjoa heti.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä