Ainekset
-
500 gporkkanaa
-
2 dltyrnitäysmehua (esim. Biokia)
-
1appelsiini
-
½ dlhunajaa tai appelsiinimarmeladia
-
1 tlrakuunaa
-
¼ tlsuolaa
-
1 ½ dltyrnimarjoja
Valmistusohje
1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne tikuiksi.
2. Laita tyrnimehu kattilaan. Purista appelsiinista mehu (1 dl) ja lisää se hunajan ja mausteiden kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
3. Lisää porkkanatikut ja tyrnit kattilaan. Jos käytät pakastettuja tyrnejä, lisää ne pari minuuttia myöhemmin. Kypsennä porkkanoita 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet.
Vinkki
Muita ihania kasvislisäkkeitä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Tyrniporkkanat
Hapokas ja aromaattinen tyrni maustaa tutun porkkanan uudella tavalla. Tyrniporkkanat on helppo ja herkullinen lisäke niin liha-, kala- kuin kasvisruoalle.
Hapokas ja aromaattinen tyrni maustaa tutun porkkanan uudella tavalla. Tyrniporkkanat on helppo ja herkullinen lisäke niin liha-, kala- kuin kasvisruoalle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gporkkanaa
-
2 dltyrnitäysmehua (esim. Biokia)
-
1appelsiini
-
½ dlhunajaa tai appelsiinimarmeladia
-
1 tlrakuunaa
-
¼ tlsuolaa
-
1 ½ dltyrnimarjoja
Valmistusohje
1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne tikuiksi.
2. Laita tyrnimehu kattilaan. Purista appelsiinista mehu (1 dl) ja lisää se hunajan ja mausteiden kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
3. Lisää porkkanatikut ja tyrnit kattilaan. Jos käytät pakastettuja tyrnejä, lisää ne pari minuuttia myöhemmin. Kypsennä porkkanoita 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet.
Vinkki
Muita ihania kasvislisäkkeitä
Valmistusohje
1.
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne tikuiksi.
2.
Laita tyrnimehu kattilaan. Purista appelsiinista mehu (1 dl) ja lisää se hunajan ja mausteiden kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
3.
Lisää porkkanatikut ja tyrnit kattilaan. Jos käytät pakastettuja tyrnejä, lisää ne pari minuuttia myöhemmin. Kypsennä porkkanoita 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet.
Vinkki
Muita ihania kasvislisäkkeitä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g