Ainekset
- Paahdetut linssit
-
2 tlkkypsiä linssejä (esim. vihreitä ja punaisia)
-
2 rklöljyä
-
1 rklhunajaa
-
1 tlvalkosipulijauhetta
-
½ tlchiliä
- Lisäksi
-
400 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
-
2pientä sipulia
-
(½ - 1chili)
- Yrttikastike
-
½ruukkua tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa tai oreganoa)
-
1 dlöljyä
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rkletikkaa
-
2-3 rklvettä
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita mausteseos linsseihin ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Puolita tomaatit ja leikkaa sipulit renkaiksi. Jos haluat salaattiin potkua, hienonna chili. Sekoita ainekset ja levitä laakealle vadille.
3. Laita yrttikastikkeen ainekset korkeareunaiseen astiaan. Hienonna sauvasekoittimella.
4. Ripottele tomaatti-sipuliseoksen päälle paahdetut ja jäähtyneet linssit. Pirskottele pinnalle yrttikastiketta.
Vinkki
- Tutustu myös couscoussalaattiin, panzanellaan ja lämpimään kurpitsasalaattiin
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Tomaattisalaatti paahdetuilla linsseillä
Rapeaksi paahdetut linssit tekevät perinteisestä tomaatti-sipulisalaatista astetta ruokaisamman. Herkullinen yrttikastike värittää ja maustaa tomaattisalaatin entistä houkuttelevammaksi. Tomaattisalaatti paahdetuilla linsseillä sopii mainiosti niin lounassalaatiksi kuin liha- tai kalaruuan lisukkeeksi.
Rapeaksi paahdetut linssit tekevät perinteisestä tomaatti-sipulisalaatista astetta ruokaisamman. Herkullinen yrttikastike värittää ja maustaa tomaattisalaatin entistä houkuttelevammaksi. Tomaattisalaatti paahdetuilla linsseillä sopii mainiosti niin lounassalaatiksi kuin liha- tai kalaruuan lisukkeeksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Paahdetut linssit
-
2 tlkkypsiä linssejä (esim. vihreitä ja punaisia)
-
2 rklöljyä
-
1 rklhunajaa
-
1 tlvalkosipulijauhetta
-
½ tlchiliä
- Lisäksi
-
400 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
-
2pientä sipulia
-
(½ - 1chili)
- Yrttikastike
-
½ruukkua tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa tai oreganoa)
-
1 dlöljyä
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rkletikkaa
-
2-3 rklvettä
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita mausteseos linsseihin ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Puolita tomaatit ja leikkaa sipulit renkaiksi. Jos haluat salaattiin potkua, hienonna chili. Sekoita ainekset ja levitä laakealle vadille.
3. Laita yrttikastikkeen ainekset korkeareunaiseen astiaan. Hienonna sauvasekoittimella.
4. Ripottele tomaatti-sipuliseoksen päälle paahdetut ja jäähtyneet linssit. Pirskottele pinnalle yrttikastiketta.
Vinkki
- Tutustu myös couscoussalaattiin, panzanellaan ja lämpimään kurpitsasalaattiin
Valmistusohje
1.
Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita mausteseos linsseihin ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2.
Puolita tomaatit ja leikkaa sipulit renkaiksi. Jos haluat salaattiin potkua, hienonna chili. Sekoita ainekset ja levitä laakealle vadille.
3.
Laita yrttikastikkeen ainekset korkeareunaiseen astiaan. Hienonna sauvasekoittimella.
4.
Ripottele tomaatti-sipuliseoksen päälle paahdetut ja jäähtyneet linssit. Pirskottele pinnalle yrttikastiketta.
Vinkki
- Tutustu myös couscoussalaattiin, panzanellaan ja lämpimään kurpitsasalaattiin
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g