Ainekset
-
700 gjuureksia (esim. porkkana, palsternakka, selleri)
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1paprika
-
(chiliä)
-
400 gnaudan paistia
-
400 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
2 rklöljyä
-
1laakerinlehti
-
1 rklsokeria
-
2 tlsuolaa
-
1 tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tltimjamia
Valmistusohje
1. Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
2. Kaada pilkotut kasvikset ja suikaloitu liha (kannelliseen) uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja huuhdo murskapurkki vedellä. Kaada vesiseos vuokaan. Lisää loput ainekset ja sekoita kevyesti.
3. Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit ottaa halutessasi viimeiseksi tunniksi kannen pois, niin ainekset saavat väriä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää pataan kypsennyksen aikana vettä.
Vinkki
- Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta keittojuurespussi.
- Muista noukkia laakerinlehti pois padasta ennen tarjoilua.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Tomaattinen lihapata
Tomaattinen lihapata valmistuu vähällä vaivalla, uunissa meheväksi haudutellen.
Tomaattinen lihapata valmistuu vähällä vaivalla, uunissa meheväksi haudutellen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
700 gjuureksia (esim. porkkana, palsternakka, selleri)
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1paprika
-
(chiliä)
-
400 gnaudan paistia
-
400 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
2 rklöljyä
-
1laakerinlehti
-
1 rklsokeria
-
2 tlsuolaa
-
1 tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tltimjamia
Valmistusohje
1. Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
2. Kaada pilkotut kasvikset ja suikaloitu liha (kannelliseen) uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja huuhdo murskapurkki vedellä. Kaada vesiseos vuokaan. Lisää loput ainekset ja sekoita kevyesti.
3. Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit ottaa halutessasi viimeiseksi tunniksi kannen pois, niin ainekset saavat väriä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää pataan kypsennyksen aikana vettä.
Vinkki
- Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta keittojuurespussi.
- Muista noukkia laakerinlehti pois padasta ennen tarjoilua.
Valmistusohje
1.
Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
2.
Kaada pilkotut kasvikset ja suikaloitu liha (kannelliseen) uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja huuhdo murskapurkki vedellä. Kaada vesiseos vuokaan. Lisää loput ainekset ja sekoita kevyesti.
3.
Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit ottaa halutessasi viimeiseksi tunniksi kannen pois, niin ainekset saavat väriä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää pataan kypsennyksen aikana vettä.
Vinkki
- Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta keittojuurespussi.
- Muista noukkia laakerinlehti pois padasta ennen tarjoilua.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g