
Ainekset
-
2sipulia
-
2porkkanaa
-
50 gjuuriselleriä
-
100 gsalaattifenkolia
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
1 tlk (n. 390 g)tomaattimurskaa
-
1 dlvettä
-
1 tltimjamia
-
1laakerinlehti
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsokeria
-
300 glohifilettä
-
50 gkylmäsavulohta
-
1 rkltilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi sipulit, porkkanat ja selleri. Viipaloi salaattifenkoli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
3. Leikkaa lohifilee noin 1,5 cm x 1,5 cm kuutioksi. Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää kalat kastikkeen joukkoon ja kiehauta pari minuuttia. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kalapalat eivät rikkoudu. Lisää tilli.
Vinkki
- Pyri valitsemaan kylmäsavulohi mahdollisimman vähäsuolaisena.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Tomaattinen lohikastike
Tämän ruuan juju, fenkoli, maustaa lohen maukkaaksi kastikkeeksi.
Tämän ruuan juju, fenkoli, maustaa lohen maukkaaksi kastikkeeksi.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2sipulia
-
2porkkanaa
-
50 gjuuriselleriä
-
100 gsalaattifenkolia
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
1 tlk (n. 390 g)tomaattimurskaa
-
1 dlvettä
-
1 tltimjamia
-
1laakerinlehti
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsokeria
-
300 glohifilettä
-
50 gkylmäsavulohta
-
1 rkltilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi sipulit, porkkanat ja selleri. Viipaloi salaattifenkoli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
3. Leikkaa lohifilee noin 1,5 cm x 1,5 cm kuutioksi. Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää kalat kastikkeen joukkoon ja kiehauta pari minuuttia. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kalapalat eivät rikkoudu. Lisää tilli.
Vinkki
- Pyri valitsemaan kylmäsavulohi mahdollisimman vähäsuolaisena.
Valmistusohje
1.
Kuori ja suikaloi sipulit, porkkanat ja selleri. Viipaloi salaattifenkoli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2.
Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
3.
Leikkaa lohifilee noin 1,5 cm x 1,5 cm kuutioksi. Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää kalat kastikkeen joukkoon ja kiehauta pari minuuttia. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta kalapalat eivät rikkoudu. Lisää tilli.
Vinkki
- Pyri valitsemaan kylmäsavulohi mahdollisimman vähäsuolaisena.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g