Kuva: Sydänmerkki / Elina HImanen

Ainekset

2 l
vettä
1 tl
suolaa
250 g
täysjyväpastaa
Sitruunainen tofukastike
1 pkt (n. 250g)
maustamatonta tofua
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
½
sitruuna
2 rkl
öljyä
1-2 rkl
sokeria tai hunajaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
2 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
1 ½ dl
pastan keitinvettä
Lisäksi
½ ruukkua
tuoretta basilikaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(1 dl
parmesanraastetta)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Tofu-limonellopasta

Reippaasti sitruunaisen hittipastan vegeversio valmistuu tofusta. Puristele tofu kunnolla kuivaksi ennen paistamista, niin siitä tulee rapeaa. Jos haluat vähemmän kirpsakan, vähennä sitruunanmehun määrää puolella.

Reippaasti sitruunaisen hittipastan vegeversio valmistuu tofusta. Puristele tofu kunnolla kuivaksi ennen paistamista, niin siitä tulee rapeaa. Jos haluat vähemmän kirpsakan, vähennä sitruunanmehun määrää puolella.

Kuva: Sydänmerkki / Elina HImanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 l
vettä
1 tl
suolaa
250 g
täysjyväpastaa
Sitruunainen tofukastike
1 pkt (n. 250g)
maustamatonta tofua
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
½
sitruuna
2 rkl
öljyä
1-2 rkl
sokeria tai hunajaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
2 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
1 ½ dl
pastan keitinvettä
Lisäksi
½ ruukkua
tuoretta basilikaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(1 dl
parmesanraastetta)

Valmistusohje

1.
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2.
Viipaloi tofu ja painele viipaleita kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa viipaleet kuutioiksi.
3.
Raasta inkivääri ja puolet hyvin pestyn sitruunan kuoresta. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu.
4.
Ruskista tofukuutioita öljyssä paistinpannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää inkivääri, sokeri, kurkuma ja suola. Jatka paistamista hetki.
5.
Lisää pannulle ruokakerma, 1 dl pastan keitinvettä, sitruunankuori ja -mehu. Kiehauta pari minuuttia.
6.
Valuta kypsä pasta ja sekoita siihen tofukastike. Sekoita. Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla, mustapippurilla ja halutessasi parmesaanilla.

Vinkki

  • Pieni sokeri tai hunajalisä taittaa sitruunan happamuutta ja tasapainottaa makuja. Jos olet happamien makujen ystävä, saattaa pienempi määrä (½ - 1 rkl) olla riittävä.
  • Tofu-limonellopastan happamuus on voimakkaampi heti valmistumisen jälkeen. Maut lempeytyvät ruokaa uudelleen lämmittäessä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g