Ainekset
-
2 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
250 gtäysjyväpastaa
- Sitruunainen tofukastike
-
1 pkt (n. 250g)maustamatonta tofua
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
½sitruuna
-
2 rklöljyä
-
1-2 rklsokeria tai hunajaa
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
-
1 ½ dlpastan keitinvettä
- Lisäksi
-
½ ruukkuatuoretta basilikaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 dlparmesanraastetta)
Valmistusohje
1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Viipaloi tofu ja painele viipaleita kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa viipaleet kuutioiksi.
3. Raasta inkivääri ja puolet hyvin pestyn sitruunan kuoresta. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu.
4. Ruskista tofukuutioita öljyssä paistinpannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää inkivääri, sokeri, kurkuma ja suola. Jatka paistamista hetki.
5. Lisää pannulle ruokakerma, 1 dl pastan keitinvettä, sitruunankuori ja -mehu. Kiehauta pari minuuttia.
6. Valuta kypsä pasta ja sekoita siihen tofukastike. Sekoita. Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla, mustapippurilla ja halutessasi parmesaanilla.
Vinkki
- Pieni sokeri tai hunajalisä taittaa sitruunan happamuutta ja tasapainottaa makuja. Jos olet happamien makujen ystävä, saattaa pienempi määrä (½ - 1 rkl) olla riittävä.
- Tofu-limonellopastan happamuus on voimakkaampi heti valmistumisen jälkeen. Maut lempeytyvät ruokaa uudelleen lämmittäessä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Tofu-limonellopasta
Reippaasti sitruunaisen hittipastan vegeversio valmistuu tofusta. Puristele tofu kunnolla kuivaksi ennen paistamista, niin siitä tulee rapeaa. Jos haluat vähemmän kirpsakan, vähennä sitruunanmehun määrää puolella.
Reippaasti sitruunaisen hittipastan vegeversio valmistuu tofusta. Puristele tofu kunnolla kuivaksi ennen paistamista, niin siitä tulee rapeaa. Jos haluat vähemmän kirpsakan, vähennä sitruunanmehun määrää puolella.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
250 gtäysjyväpastaa
- Sitruunainen tofukastike
-
1 pkt (n. 250g)maustamatonta tofua
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
½sitruuna
-
2 rklöljyä
-
1-2 rklsokeria tai hunajaa
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
-
1 ½ dlpastan keitinvettä
- Lisäksi
-
½ ruukkuatuoretta basilikaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 dlparmesanraastetta)
Valmistusohje
1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Viipaloi tofu ja painele viipaleita kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa viipaleet kuutioiksi.
3. Raasta inkivääri ja puolet hyvin pestyn sitruunan kuoresta. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu.
4. Ruskista tofukuutioita öljyssä paistinpannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää inkivääri, sokeri, kurkuma ja suola. Jatka paistamista hetki.
5. Lisää pannulle ruokakerma, 1 dl pastan keitinvettä, sitruunankuori ja -mehu. Kiehauta pari minuuttia.
6. Valuta kypsä pasta ja sekoita siihen tofukastike. Sekoita. Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla, mustapippurilla ja halutessasi parmesaanilla.
Vinkki
- Pieni sokeri tai hunajalisä taittaa sitruunan happamuutta ja tasapainottaa makuja. Jos olet happamien makujen ystävä, saattaa pienempi määrä (½ - 1 rkl) olla riittävä.
- Tofu-limonellopastan happamuus on voimakkaampi heti valmistumisen jälkeen. Maut lempeytyvät ruokaa uudelleen lämmittäessä.
Valmistusohje
1.
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2.
Viipaloi tofu ja painele viipaleita kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa viipaleet kuutioiksi.
3.
Raasta inkivääri ja puolet hyvin pestyn sitruunan kuoresta. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu.
4.
Ruskista tofukuutioita öljyssä paistinpannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää inkivääri, sokeri, kurkuma ja suola. Jatka paistamista hetki.
5.
Lisää pannulle ruokakerma, 1 dl pastan keitinvettä, sitruunankuori ja -mehu. Kiehauta pari minuuttia.
6.
Valuta kypsä pasta ja sekoita siihen tofukastike. Sekoita. Viimeistele annokset hienonnetulla basilikalla, mustapippurilla ja halutessasi parmesaanilla.
Vinkki
- Pieni sokeri tai hunajalisä taittaa sitruunan happamuutta ja tasapainottaa makuja. Jos olet happamien makujen ystävä, saattaa pienempi määrä (½ - 1 rkl) olla riittävä.
- Tofu-limonellopastan happamuus on voimakkaampi heti valmistumisen jälkeen. Maut lempeytyvät ruokaa uudelleen lämmittäessä.
Muunnos
Pastasta tulee vegaaninen, kun käytät ruokakermana esimerkiksi kaurapohjaista tuotetta. Jätä parmesaani pois tai käytä vastaavaa kasvipohjaista tuotetta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g