Ainekset
-
4tomaattia
-
½sipuli
-
100 gsieniä
-
1 rklöljyä
-
½ rklvehnäjauhoja
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1 dl (50 g)juustoraastetta
-
½ dltuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaattien kansi pois. Poista pieni siivu myös pohjasta, että tomaatti pysyy pystyssä.
2. Koverra tomaatin siemenet ja keskiosan hedelmäliha pikkulusikalla. Pilko kovempi hedelmäliha ja kannet muutamaan osaan.
3. Hienonna sipuli ja sienet. Kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä hetki. Lisää tomaatin siemenet ja pilkotut osat sekä vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kasvirasvasekoite, puolet juustoraasteesta sekä mausteet. Hauduttele muutama minuutti välillä sekoitellen. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa.
4. Täytä tomaatit sieniseoksella. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 min tai grillaa tasoparilalla, kunnes tomaatti pehmenee sopivasti.
Vinkki
- Sesongin ulkopuolella poimi sienet kaupan hevi-osastolta.
- Kokeile täytteenä myös tähteeksijäänyttä riisiä, ohraa tai muuta vastaavaa viljatuotetta. Väritä ja mausta houkuttelevaksi kasviksilla ja yrteillä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
74 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Täytetyt tomaatit
Sienimuhennoksella täytetty tomaatti sopii etenkin syksyiseen kattaukseen.
Sienimuhennoksella täytetty tomaatti sopii etenkin syksyiseen kattaukseen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4tomaattia
-
½sipuli
-
100 gsieniä
-
1 rklöljyä
-
½ rklvehnäjauhoja
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1 dl (50 g)juustoraastetta
-
½ dltuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaattien kansi pois. Poista pieni siivu myös pohjasta, että tomaatti pysyy pystyssä.
2. Koverra tomaatin siemenet ja keskiosan hedelmäliha pikkulusikalla. Pilko kovempi hedelmäliha ja kannet muutamaan osaan.
3. Hienonna sipuli ja sienet. Kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä hetki. Lisää tomaatin siemenet ja pilkotut osat sekä vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kasvirasvasekoite, puolet juustoraasteesta sekä mausteet. Hauduttele muutama minuutti välillä sekoitellen. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa.
4. Täytä tomaatit sieniseoksella. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 min tai grillaa tasoparilalla, kunnes tomaatti pehmenee sopivasti.
Vinkki
- Sesongin ulkopuolella poimi sienet kaupan hevi-osastolta.
- Kokeile täytteenä myös tähteeksijäänyttä riisiä, ohraa tai muuta vastaavaa viljatuotetta. Väritä ja mausta houkuttelevaksi kasviksilla ja yrteillä.
Valmistusohje
1.
Leikkaa tomaattien kansi pois. Poista pieni siivu myös pohjasta, että tomaatti pysyy pystyssä.
2.
Koverra tomaatin siemenet ja keskiosan hedelmäliha pikkulusikalla. Pilko kovempi hedelmäliha ja kannet muutamaan osaan.
3.
Hienonna sipuli ja sienet. Kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä hetki. Lisää tomaatin siemenet ja pilkotut osat sekä vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kasvirasvasekoite, puolet juustoraasteesta sekä mausteet. Hauduttele muutama minuutti välillä sekoitellen. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa.
4.
Täytä tomaatit sieniseoksella. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 min tai grillaa tasoparilalla, kunnes tomaatti pehmenee sopivasti.
Vinkki
- Sesongin ulkopuolella poimi sienet kaupan hevi-osastolta.
- Kokeile täytteenä myös tähteeksijäänyttä riisiä, ohraa tai muuta vastaavaa viljatuotetta. Väritä ja mausta houkuttelevaksi kasviksilla ja yrteillä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
74 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g