Ainekset
-
1vaalea leipä
- Tsatsikitahna
-
1 (300g)tuorekurkku
-
4 dlkreikkalaistyylistä jogurttia
-
1 ruukkutuoretta basilikaa
-
1-2valkosipulin kynttä
-
100 gfetantyyppistä juustoa (10%)
-
2 tlsitruunanmehua
- Lisäksi
-
1 ruukkuherneenversoja
-
125 gkirsikkatomaatteja
-
1 dlmustia oliiveja
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita raaste hetkeksi valumaan siivilään tai poista ylimääräinen neste puristelemalla. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Hienonna joukkoon basilika ja raasta mausteeksi valkosipulia. Murustele fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta sitruunanmehulla. Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin 1 tunti.
2. Viipaloi vuokaleipä poikittain 3 osaan. Voit koota leivät myös valmiiksi siivutetuista leipäpaloista.
3. Levitä pohjimmainen leipälevy tai 3–4 viipaletta vadille tai vuokaan vieri viereen. Lisää puolet täytteestä, herneenversoja ja viipaloituja tomaatti- ja oliivipaloja. Laita päälle toinen leipäkerros ja täytä kuten edellä. Laita lopuksi päällimmäinen leipäkerros ja laita jääkaappiin mehevöitymään ainakin pariksi tunniksi.
Vinkki
- Sydänmerkki-leipiä löydät täältä tai leivo itse vaikkapa rouhesämpylöiden ohjeella
- Katso myös muut ruokaisat täytetyt leivät: kanaleivät, tonnikala sandwich ja pippurihärkäeipä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kreikkalainen täyteleipä
Kokonainen täytetty leipä on täydellinen jaettava retkieväs tai kokonainen kevyt ateria. Se on myös näyttävä tarjottava juhlapöydässä, moderni voileipäkakku. Kreikkalainen makumaailma syntyy tsatsikilla ja fetalla.
Kokonainen täytetty leipä on täydellinen jaettava retkieväs tai kokonainen kevyt ateria. Se on myös näyttävä tarjottava juhlapöydässä, moderni voileipäkakku. Kreikkalainen makumaailma syntyy tsatsikilla ja fetalla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1vaalea leipä
- Tsatsikitahna
-
1 (300g)tuorekurkku
-
4 dlkreikkalaistyylistä jogurttia
-
1 ruukkutuoretta basilikaa
-
1-2valkosipulin kynttä
-
100 gfetantyyppistä juustoa (10%)
-
2 tlsitruunanmehua
- Lisäksi
-
1 ruukkuherneenversoja
-
125 gkirsikkatomaatteja
-
1 dlmustia oliiveja
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita raaste hetkeksi valumaan siivilään tai poista ylimääräinen neste puristelemalla. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Hienonna joukkoon basilika ja raasta mausteeksi valkosipulia. Murustele fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta sitruunanmehulla. Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin 1 tunti.
2. Viipaloi vuokaleipä poikittain 3 osaan. Voit koota leivät myös valmiiksi siivutetuista leipäpaloista.
3. Levitä pohjimmainen leipälevy tai 3–4 viipaletta vadille tai vuokaan vieri viereen. Lisää puolet täytteestä, herneenversoja ja viipaloituja tomaatti- ja oliivipaloja. Laita päälle toinen leipäkerros ja täytä kuten edellä. Laita lopuksi päällimmäinen leipäkerros ja laita jääkaappiin mehevöitymään ainakin pariksi tunniksi.
Vinkki
- Sydänmerkki-leipiä löydät täältä tai leivo itse vaikkapa rouhesämpylöiden ohjeella
- Katso myös muut ruokaisat täytetyt leivät: kanaleivät, tonnikala sandwich ja pippurihärkäeipä.
Valmistusohje
1.
Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita raaste hetkeksi valumaan siivilään tai poista ylimääräinen neste puristelemalla. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Hienonna joukkoon basilika ja raasta mausteeksi valkosipulia. Murustele fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta sitruunanmehulla. Anna tahnan maustua jääkaapissa ainakin 1 tunti.
2.
Viipaloi vuokaleipä poikittain 3 osaan. Voit koota leivät myös valmiiksi siivutetuista leipäpaloista.
3.
Levitä pohjimmainen leipälevy tai 3–4 viipaletta vadille tai vuokaan vieri viereen. Lisää puolet täytteestä, herneenversoja ja viipaloituja tomaatti- ja oliivipaloja. Laita päälle toinen leipäkerros ja täytä kuten edellä. Laita lopuksi päällimmäinen leipäkerros ja laita jääkaappiin mehevöitymään ainakin pariksi tunniksi.
Vinkki
- Sydänmerkki-leipiä löydät täältä tai leivo itse vaikkapa rouhesämpylöiden ohjeella
- Katso myös muut ruokaisat täytetyt leivät: kanaleivät, tonnikala sandwich ja pippurihärkäeipä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g