Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

7 dl
suppilovahveroita
1
sipuli
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
4 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
kermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
kirveliä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Suppilovahverokeitto

Sienikeitto on mainio alkuruoka juhlavalle aterialle ja maistuu myös sellaisenaan hyvän leivän kanssa.

Sienikeitto on mainio alkuruoka juhlavalle aterialle ja maistuu myös sellaisenaan hyvän leivän kanssa.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
7 dl
suppilovahveroita
1
sipuli
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
4 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
kermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
kirveliä

Valmistusohje

1.
Puhdista ja hienonna sienet. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
2.
Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia eli kunnes keitto sakenee. Lisää ruokakerma ja mausteet ja hauduta vielä muutama minuutti.

Vinkki

  • Kuivattuja sieniä riittää, sienten koosta riippuen, 1-1 ½ dl tai 30g. Liota sieniä noin 15 minuuttia 3 dl:ssa vettä. Liotusveden voi hyödyntää keiton valmistuksessa.
  • Voit käyttää sopan tekemiseen suppilovahveroiden sijaan myös muita sieniä, esimerkiksi kanttarelleja.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g