Ainekset
-
7 dlsuppilovahveroita
-
1sipuli
-
1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
4 rklvehnäjauhoja
-
8 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 dlkermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklkirveliä
Valmistusohje
1. Puhdista ja hienonna sienet. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
2. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia eli kunnes keitto sakenee. Lisää ruokakerma ja mausteet ja hauduta vielä muutama minuutti.
Vinkki
- Kuivattuja sieniä riittää, sienten koosta riippuen, 1-1 ½ dl tai 30g. Liota sieniä noin 15 minuuttia 3 dl:ssa vettä. Liotusveden voi hyödyntää keiton valmistuksessa.
- Voit käyttää sopan tekemiseen suppilovahveroiden sijaan myös muita sieniä, esimerkiksi kanttarelleja.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Suppilovahverokeitto
Sienikeitto on mainio alkuruoka juhlavalle aterialle ja maistuu myös sellaisenaan hyvän leivän kanssa.
Sienikeitto on mainio alkuruoka juhlavalle aterialle ja maistuu myös sellaisenaan hyvän leivän kanssa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
7 dlsuppilovahveroita
-
1sipuli
-
1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
4 rklvehnäjauhoja
-
8 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 dlkermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklkirveliä
Valmistusohje
1. Puhdista ja hienonna sienet. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
2. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia eli kunnes keitto sakenee. Lisää ruokakerma ja mausteet ja hauduta vielä muutama minuutti.
Vinkki
- Kuivattuja sieniä riittää, sienten koosta riippuen, 1-1 ½ dl tai 30g. Liota sieniä noin 15 minuuttia 3 dl:ssa vettä. Liotusveden voi hyödyntää keiton valmistuksessa.
- Voit käyttää sopan tekemiseen suppilovahveroiden sijaan myös muita sieniä, esimerkiksi kanttarelleja.
Valmistusohje
1.
Puhdista ja hienonna sienet. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
2.
Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia eli kunnes keitto sakenee. Lisää ruokakerma ja mausteet ja hauduta vielä muutama minuutti.
Vinkki
- Kuivattuja sieniä riittää, sienten koosta riippuen, 1-1 ½ dl tai 30g. Liota sieniä noin 15 minuuttia 3 dl:ssa vettä. Liotusveden voi hyödyntää keiton valmistuksessa.
- Voit käyttää sopan tekemiseen suppilovahveroiden sijaan myös muita sieniä, esimerkiksi kanttarelleja.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g