Ainekset
-
1 dlvettä
-
125 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
2munaa
-
2 dlsokeria
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaakaojauhetta
-
4 tlvaniljasokeria
-
2 tlleivinjauhetta
- Koristeluun
-
4 palaatummaa suklaata
-
4 palaavalkoista suklaata
-
marjoja
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kattilaan rasva. Pidä levy päällä, kunnes rasva on sulanut. Lisää maito ja jäähdytä seos haaleaksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina paperivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
4. Sulata suklaat erikseen varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada ensin valkoinen suklaasula pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota suklaasta viiruja leivonnaisten päälle. Laita tumma suklaa samaan pussiin ja tee silläkin koristeraitoja. Anna suklaan jähmettyä. Viimeistele vadelmilla tai muilla haluamillasi marjoilla.
Vinkki
- Muffinssien sijaan voit tehdä taikinasta suklaakakun: kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Taikina riittää suureen (noin 1,7 l) kakkuvuokaan.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin muffini-reseptit.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Suklaamuffinit
Koristele suklaamuffinit juhlaviksi tummalla ja valkoisella suklaalla sekä vadelmilla.
Koristele suklaamuffinit juhlaviksi tummalla ja valkoisella suklaalla sekä vadelmilla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 dlvettä
-
125 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
2munaa
-
2 dlsokeria
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaakaojauhetta
-
4 tlvaniljasokeria
-
2 tlleivinjauhetta
- Koristeluun
-
4 palaatummaa suklaata
-
4 palaavalkoista suklaata
-
marjoja
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kattilaan rasva. Pidä levy päällä, kunnes rasva on sulanut. Lisää maito ja jäähdytä seos haaleaksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina paperivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
4. Sulata suklaat erikseen varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada ensin valkoinen suklaasula pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota suklaasta viiruja leivonnaisten päälle. Laita tumma suklaa samaan pussiin ja tee silläkin koristeraitoja. Anna suklaan jähmettyä. Viimeistele vadelmilla tai muilla haluamillasi marjoilla.
Vinkki
- Muffinssien sijaan voit tehdä taikinasta suklaakakun: kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Taikina riittää suureen (noin 1,7 l) kakkuvuokaan.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin muffini-reseptit.
Valmistusohje
1.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kattilaan rasva. Pidä levy päällä, kunnes rasva on sulanut. Lisää maito ja jäähdytä seos haaleaksi.
2.
Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi.
3.
Jaa taikina paperivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
4.
Sulata suklaat erikseen varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada ensin valkoinen suklaasula pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota suklaasta viiruja leivonnaisten päälle. Laita tumma suklaa samaan pussiin ja tee silläkin koristeraitoja. Anna suklaan jähmettyä. Viimeistele vadelmilla tai muilla haluamillasi marjoilla.
Vinkki
- Muffinssien sijaan voit tehdä taikinasta suklaakakun: kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Taikina riittää suureen (noin 1,7 l) kakkuvuokaan.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin muffini-reseptit.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g