Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

2 dl
täysjyväspelttijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 dl
kermaviiliä
Voiteluun
2 rkl
maitoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Spelttiskonssit

Skonssit eli teeleivät tarjotaan aina vastaleivottuina, jolloin ne ovat herkullisia jopa ilman lisäkkeitä.

Skonssit eli teeleivät tarjotaan aina vastaleivottuina, jolloin ne ovat herkullisia jopa ilman lisäkkeitä.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 dl
täysjyväspelttijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 dl
kermaviiliä
Voiteluun
2 rkl
maitoa

Valmistusohje

1.
Sekoita keskenään kuivat aineet, nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kermaviili, älä vaivaa.
2.
Pyörittele reilusti jauhotetulla pöydällä taikinasta pötkö ja leikkaa se 12:en palaan.
3.
Nosta leivonnaiset lastalla leivinpaperin päälle pellille, litistä hiukan, voitele maidolla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.

Vinkki

  • Tarjoa tuoreina hillon tai tuorejuuston kanssa.
  • Voit maustaa taikinaa noin ½ dl:lla pilkottuja, kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja. Silloin ei tarvita hilloa lisäkkeeksi.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.9 g