Ainekset
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 ½ dlmuscovadosokeria tai fariinisokeria
-
1muna
-
4 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dlmantelijauhetta
-
4 tlpiparkakkumaustetta
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlsoodaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
1 dlmantelilastuja
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
2. Anna taikinan seistä jääkaapissa pari tuntia.
3. Koska taikina on haurasta, kauli se 2 leivinpaperin välissä 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy uunipellille sellaisenaan tai ota muotilla piparkakkuja ja asettele leivinpaperin päälle. Koristele pinta mantelilastuilla.
4. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia eli kunnes manteli on saanut vähän väriä. Jos paistat taikinan yhtenä levynä, leikkaa taikinapyörällä suorakulmioiksi (3 x 4 cm) heti paistamisen jälkeen.
Vinkki
- Jos murenevan taikinan muotoilu muoteilla tuntuu hankalalta, kauli siitä yhtenäinen levy ja leikkaa paloiksi paistamisen jälkeen.
- Piparkakkumausteen sijaan voit maustaa taikinan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja pomeranssinkuorella.
- Voit maustaa taikinaa myös tummalla kaakaojauheella (n. ½ dl). Vähennä tällöin saman verran vehnäjauhojen määrää.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
54 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Speculaas-piparit
Speculaas-piparit ovat hollantilaista alkuperää, mutta muistuttavat makumaailmaltaan suomalaisia piparkakkuja.
Speculaas-piparit ovat hollantilaista alkuperää, mutta muistuttavat makumaailmaltaan suomalaisia piparkakkuja.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 ½ dlmuscovadosokeria tai fariinisokeria
-
1muna
-
4 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dlmantelijauhetta
-
4 tlpiparkakkumaustetta
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlsoodaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
1 dlmantelilastuja
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
2. Anna taikinan seistä jääkaapissa pari tuntia.
3. Koska taikina on haurasta, kauli se 2 leivinpaperin välissä 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy uunipellille sellaisenaan tai ota muotilla piparkakkuja ja asettele leivinpaperin päälle. Koristele pinta mantelilastuilla.
4. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia eli kunnes manteli on saanut vähän väriä. Jos paistat taikinan yhtenä levynä, leikkaa taikinapyörällä suorakulmioiksi (3 x 4 cm) heti paistamisen jälkeen.
Vinkki
- Jos murenevan taikinan muotoilu muoteilla tuntuu hankalalta, kauli siitä yhtenäinen levy ja leikkaa paloiksi paistamisen jälkeen.
- Piparkakkumausteen sijaan voit maustaa taikinan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja pomeranssinkuorella.
- Voit maustaa taikinaa myös tummalla kaakaojauheella (n. ½ dl). Vähennä tällöin saman verran vehnäjauhojen määrää.
Valmistusohje
1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
2.
Anna taikinan seistä jääkaapissa pari tuntia.
3.
Koska taikina on haurasta, kauli se 2 leivinpaperin välissä 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy uunipellille sellaisenaan tai ota muotilla piparkakkuja ja asettele leivinpaperin päälle. Koristele pinta mantelilastuilla.
4.
Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia eli kunnes manteli on saanut vähän väriä. Jos paistat taikinan yhtenä levynä, leikkaa taikinapyörällä suorakulmioiksi (3 x 4 cm) heti paistamisen jälkeen.
Vinkki
- Jos murenevan taikinan muotoilu muoteilla tuntuu hankalalta, kauli siitä yhtenäinen levy ja leikkaa paloiksi paistamisen jälkeen.
- Piparkakkumausteen sijaan voit maustaa taikinan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja pomeranssinkuorella.
- Voit maustaa taikinaa myös tummalla kaakaojauheella (n. ½ dl). Vähennä tällöin saman verran vehnäjauhojen määrää.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
54 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g