Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 ½ dl
muscovadosokeria tai fariinisokeria
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
mantelijauhetta
4 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Päälle
1 dl
mantelilastuja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
54 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Speculaas-piparit

Speculaas-piparit ovat hollantilaista alkuperää, mutta muistuttavat makumaailmaltaan suomalaisia piparkakkuja.

Speculaas-piparit ovat hollantilaista alkuperää, mutta muistuttavat makumaailmaltaan suomalaisia piparkakkuja.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 ½ dl
muscovadosokeria tai fariinisokeria
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
mantelijauhetta
4 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Päälle
1 dl
mantelilastuja

Valmistusohje

1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
2.
Anna taikinan seistä jääkaapissa pari tuntia.
3.
Koska taikina on haurasta, kauli se 2 leivinpaperin välissä 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy uunipellille sellaisenaan tai ota muotilla piparkakkuja ja asettele leivinpaperin päälle. Koristele pinta mantelilastuilla.
4.
Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia eli kunnes manteli on saanut vähän väriä. Jos paistat taikinan yhtenä levynä, leikkaa taikinapyörällä suorakulmioiksi (3 x 4 cm) heti paistamisen jälkeen.

Vinkki

  • Jos murenevan taikinan muotoilu muoteilla tuntuu hankalalta, kauli siitä yhtenäinen levy ja leikkaa paloiksi paistamisen jälkeen.
  • Piparkakkumausteen sijaan voit maustaa taikinan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja pomeranssinkuorella.
  • Voit maustaa taikinaa myös tummalla kaakaojauheella (n. ½ dl). Vähennä tällöin saman verran vehnäjauhojen määrää.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
420 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
54 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g