Ainekset
-
200 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
2 ½ dlsokeria
-
3munaa
-
1 dllemon curdia
-
1sitruunan kuori
-
½ dlsitruunamehua
-
4 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
1 rkltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, lemon curd, hyvin pestyn sitruunan kuori ja sitruunanmehu sekä kuivat ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Jaa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai pieniin kakkuvuokiin (7-8 kpl). Kypsennä isoa kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia ja pieniä 15–20 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
350 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sitruunapulla
Nimestään huolimatta tämä mehevä leivonnainen ei ole pullaa vaan kakkua. Jo mummon kahvipöydästä tuttu kahvileipä maistuu sitruunan ystävälle.
Nimestään huolimatta tämä mehevä leivonnainen ei ole pullaa vaan kakkua. Jo mummon kahvipöydästä tuttu kahvileipä maistuu sitruunan ystävälle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
200 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
2 ½ dlsokeria
-
3munaa
-
1 dllemon curdia
-
1sitruunan kuori
-
½ dlsitruunamehua
-
4 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
1 rkltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, lemon curd, hyvin pestyn sitruunan kuori ja sitruunanmehu sekä kuivat ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Jaa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai pieniin kakkuvuokiin (7-8 kpl). Kypsennä isoa kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia ja pieniä 15–20 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.
Valmistusohje
1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, lemon curd, hyvin pestyn sitruunan kuori ja sitruunanmehu sekä kuivat ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
2.
Jaa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai pieniin kakkuvuokiin (7-8 kpl). Kypsennä isoa kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia ja pieniä 15–20 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
350 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g