Ainekset
-
1 (600 g)kirjolohifilee
-
1veriappelsiini
-
1limetti
-
1 rklöljyä
-
1 rklhienonnettua tilliä
-
1 tl(savu)paprikajauhetta
-
1 tlminttua
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
- Tahinikermaviili
-
1 tlk (200 g)kermaviiliä
-
3-4 rkltahinia
-
ripaussuolaa
- Lisäksi
-
150 gbroccoliinia eli varsiparsakaalia
-
1 rklöljyä
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Nosta kalafilee leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Pese ja viipaloi veriappelsiini ja limetti. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu tilli ja muut mausteet. Levitä mausteseos kalan pintaan. Lisää viipaloidut sitrukset. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
3. Huuhtele sillä aikaa broccoliinit ja tee tahinikermaviili sekoittamalla kermaviiliin tahini ja suola. Siirrä kermaviilikastike jääkaappiin.
4. Nosta kala uunista 10 minuutin jälkeen ja lisää pellille broccoliinit. Valuta kasvisten päälle hieman öljyä ja mustapippurirouhetta. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarjoa sitruslohi ja broccoliinit tahinikermaviilin kanssa.
Vinkki
Maista myös näitä uunilohiruokia: lohta ja paahdettua kaalia, lohta tuorejuustokuorrutuksella, lohta purjo-papulisäkkeellä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Sitruskirjolohi
Veriappelsiini ja lime antavat lohelle värikkään, hedelmäisen raikkaan hunnun. Sitruskirjolohi maistuu erityisen hyvältä tahinikermaviilin ja paahdetun broccoliinin kera.
Veriappelsiini ja lime antavat lohelle värikkään, hedelmäisen raikkaan hunnun. Sitruskirjolohi maistuu erityisen hyvältä tahinikermaviilin ja paahdetun broccoliinin kera.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 (600 g)kirjolohifilee
-
1veriappelsiini
-
1limetti
-
1 rklöljyä
-
1 rklhienonnettua tilliä
-
1 tl(savu)paprikajauhetta
-
1 tlminttua
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
- Tahinikermaviili
-
1 tlk (200 g)kermaviiliä
-
3-4 rkltahinia
-
ripaussuolaa
- Lisäksi
-
150 gbroccoliinia eli varsiparsakaalia
-
1 rklöljyä
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Nosta kalafilee leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Pese ja viipaloi veriappelsiini ja limetti. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu tilli ja muut mausteet. Levitä mausteseos kalan pintaan. Lisää viipaloidut sitrukset. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
3. Huuhtele sillä aikaa broccoliinit ja tee tahinikermaviili sekoittamalla kermaviiliin tahini ja suola. Siirrä kermaviilikastike jääkaappiin.
4. Nosta kala uunista 10 minuutin jälkeen ja lisää pellille broccoliinit. Valuta kasvisten päälle hieman öljyä ja mustapippurirouhetta. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarjoa sitruslohi ja broccoliinit tahinikermaviilin kanssa.
Vinkki
Maista myös näitä uunilohiruokia: lohta ja paahdettua kaalia, lohta tuorejuustokuorrutuksella, lohta purjo-papulisäkkeellä
Valmistusohje
1.
Nosta kalafilee leivinpaperin päälle uunipellille.
2.
Pese ja viipaloi veriappelsiini ja limetti. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu tilli ja muut mausteet. Levitä mausteseos kalan pintaan. Lisää viipaloidut sitrukset. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
3.
Huuhtele sillä aikaa broccoliinit ja tee tahinikermaviili sekoittamalla kermaviiliin tahini ja suola. Siirrä kermaviilikastike jääkaappiin.
4.
Nosta kala uunista 10 minuutin jälkeen ja lisää pellille broccoliinit. Valuta kasvisten päälle hieman öljyä ja mustapippurirouhetta. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarjoa sitruslohi ja broccoliinit tahinikermaviilin kanssa.
Vinkki
Maista myös näitä uunilohiruokia: lohta ja paahdettua kaalia, lohta tuorejuustokuorrutuksella, lohta purjo-papulisäkkeellä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g