Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

1 (600 g)
kirjolohifilee
1 rkl
öljyä
1 rkl
hienonnettua tilliä
1 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
minttua
¾ - 1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
n. 300 g
sitruksia (esim. veriappelsiini, sitruuna, lime tai klementiini)
Tahinikermaviili
1 tlk (200 g)
kermaviiliä
3-4 rkl
tahinia
ripaus
suolaa
Lisäksi
150 g
broccoliinia eli varsiparsakaalia
1 rkl
öljyä
ripaus
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo

Sitruskirjolohi

Värikkäät sitrukset antavat lohelle hedelmäisen raikkaan hunnun. Sitruskirjolohi maistuu erityisen hyvältä tahinikermaviilin ja paahdetun broccoliinin kera.

Värikkäät sitrukset antavat lohelle hedelmäisen raikkaan hunnun. Sitruskirjolohi maistuu erityisen hyvältä tahinikermaviilin ja paahdetun broccoliinin kera.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 (600 g)
kirjolohifilee
1 rkl
öljyä
1 rkl
hienonnettua tilliä
1 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
minttua
¾ - 1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
n. 300 g
sitruksia (esim. veriappelsiini, sitruuna, lime tai klementiini)
Tahinikermaviili
1 tlk (200 g)
kermaviiliä
3-4 rkl
tahinia
ripaus
suolaa
Lisäksi
150 g
broccoliinia eli varsiparsakaalia
1 rkl
öljyä
ripaus
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Nosta kalafilee leivinpaperin päälle uunipellille.
2.
Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu tilli ja muut mausteet. Levitä mausteseos kalan pintaan. Pese ja viipaloi sitrukset ja laita viipaleet päällimmäiseksi kalan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
3.
Huuhtele sillä aikaa broccoliinit ja tee tahinikermaviili sekoittamalla kermaviiliin tahini ja suola. Siirrä kermaviilikastike jääkaappiin.
4.
Nosta kala uunista 10 minuutin jälkeen ja lisää pellille broccoliinit. Valuta kasvisten päälle hieman öljyä ja mustapippurirouhetta. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarjoa sitruslohi ja broccoliinit tahinikermaviilin kanssa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä