Ainekset
- Pohja
-
3 dlruis- tai kaurajauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
3 rklöljyä
-
1 dlvettä
- Täyte
-
3 dlsieniä, esim. suppilovahveroita
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 dlkurpitsasalaattia
-
1 dltuoretta persiljaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2 rklperunajauhoja
-
½ tlvalkosipulijauhetta
-
¼ tljauhettua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Tee pohja sekoittamalla ensin kuivat ainekset. Lisää öljy ja vesi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Pilko sienet ja sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää kurpitsasalaatti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita ruokakerma, perunajauho ja mausteet. Kaada sienitäyte piirakkapohjalle, lisää kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
4. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Vinkki
Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja parsapiirakkaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
220 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sienipiirakka
Makean kirpakka kurpitsasalaatti maustaa hienostuneesti syksyisen piirakan. Sienipiirakassa on vahva rukiin ja metsäsienten maku
Makean kirpakka kurpitsasalaatti maustaa hienostuneesti syksyisen piirakan. Sienipiirakassa on vahva rukiin ja metsäsienten maku
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
3 dlruis- tai kaurajauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
3 rklöljyä
-
1 dlvettä
- Täyte
-
3 dlsieniä, esim. suppilovahveroita
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 dlkurpitsasalaattia
-
1 dltuoretta persiljaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2 rklperunajauhoja
-
½ tlvalkosipulijauhetta
-
¼ tljauhettua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Tee pohja sekoittamalla ensin kuivat ainekset. Lisää öljy ja vesi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Pilko sienet ja sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää kurpitsasalaatti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita ruokakerma, perunajauho ja mausteet. Kaada sienitäyte piirakkapohjalle, lisää kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
4. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Vinkki
Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja parsapiirakkaa
Valmistusohje
1.
Tee pohja sekoittamalla ensin kuivat ainekset. Lisää öljy ja vesi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
2.
Pilko sienet ja sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää kurpitsasalaatti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi.
3.
Sekoita ruokakerma, perunajauho ja mausteet. Kaada sienitäyte piirakkapohjalle, lisää kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
4.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Vinkki
Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja parsapiirakkaa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
220 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g