Ainekset
-
1 dl(glut.) kaurahiutaleita
-
1 dlkurpitsansiemeniä
-
1 dlhassel- tai saksanpähkinöitä (rouhittuja)
-
1 dlkuivattuja puolukoita tai karpaloita
-
½ dlpellavansiemeniä
-
½ dlseesaminsiemeniä
-
½ dlhampunsiemeniä (rouhittuja)
-
¾ tlsuolaa
-
1 ½ dlvettä
-
rypsiöljyä voiteluun
Valmistusohje
1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää vesi ja sekoita.
2. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina lastan tai haarukan avulla noin 25x30 cm kokoiseksi levyksi. Vedä paperi pellille.
3. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa ja jaa levy veitsellä ruuduiksi, käännä ruudut ympäri ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 15 minuuttia.
Vinkki
- Kun valitset kaurahiutaleet gluteenittomina, leivonnainen sopii myös keliaakikolle.
- Kaurahiutaleiden ohella voit käyttää gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Myllärin).
- Säilytä näkkärit tiiviissä rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
26 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
1 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Siemennäkkileipä
Rapea siemennäkkäri maistuu herkullisena aamu-, ilta- tai välipalana.
Rapea siemennäkkäri maistuu herkullisena aamu-, ilta- tai välipalana.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 dl(glut.) kaurahiutaleita
-
1 dlkurpitsansiemeniä
-
1 dlhassel- tai saksanpähkinöitä (rouhittuja)
-
1 dlkuivattuja puolukoita tai karpaloita
-
½ dlpellavansiemeniä
-
½ dlseesaminsiemeniä
-
½ dlhampunsiemeniä (rouhittuja)
-
¾ tlsuolaa
-
1 ½ dlvettä
-
rypsiöljyä voiteluun
Valmistusohje
1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää vesi ja sekoita.
2. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina lastan tai haarukan avulla noin 25x30 cm kokoiseksi levyksi. Vedä paperi pellille.
3. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa ja jaa levy veitsellä ruuduiksi, käännä ruudut ympäri ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 15 minuuttia.
Vinkki
- Kun valitset kaurahiutaleet gluteenittomina, leivonnainen sopii myös keliaakikolle.
- Kaurahiutaleiden ohella voit käyttää gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Myllärin).
- Säilytä näkkärit tiiviissä rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.
Valmistusohje
1.
Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää vesi ja sekoita.
2.
Voitele leivinpaperi ja levitä taikina lastan tai haarukan avulla noin 25x30 cm kokoiseksi levyksi. Vedä paperi pellille.
3.
Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa ja jaa levy veitsellä ruuduiksi, käännä ruudut ympäri ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Paista vielä 15 minuuttia.
Vinkki
- Kun valitset kaurahiutaleet gluteenittomina, leivonnainen sopii myös keliaakikolle.
- Kaurahiutaleiden ohella voit käyttää gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Myllärin).
- Säilytä näkkärit tiiviissä rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
26 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
1 g