Ainekset
-
2 dlruisjauhoja
-
1 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1-2 rklvettä
- Täyte
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 dlmaustamatonta jogurttia
-
2 oksaatuoretta minttua
-
1valkosipulin kynsi
-
ripausrouhittua mustapippuria
-
750 gpäärynöitä
-
1 dlsaksanpähkinöitä
-
50 gvuonankaalia tai salaattisekoitusta
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää rasva ja nypi tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja muotoile taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun matalareunaisen piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin ½ tunniksi.
3. Peitä piirakan pohja leivinpaperilla, voit halutessasi lisätä painoksi esim. riisiä. Paista piirakkapohjaa peitettynä 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista sitten leivinpaperi ja paista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4. Notkista tuorejuusto jogurtilla ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella mustapippuria.
5. Huuhtele päärynät ja leikkaa ne puoliksi. Koverra pois siemenkota ja viipaloi hedelmäliha. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä.
6. Levitä tuorejuustoseos piirakan pohjalle ja lisää vuonankaalit tai salaattisekoitus. Nosta päälle viipaloidut päärynät ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät. Tarjoa salaattipiirakka heti.
Vinkki
Jos käytät vahvaa minttua, niin 1 rkl minttua riittää. Kuivattua minttua tarvitset 1 tl.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
4 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Salaattipiirakka
Salaattipiirakassa yhdistyy rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa.
Salaattipiirakassa yhdistyy rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 dlruisjauhoja
-
1 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1-2 rklvettä
- Täyte
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 dlmaustamatonta jogurttia
-
2 oksaatuoretta minttua
-
1valkosipulin kynsi
-
ripausrouhittua mustapippuria
-
750 gpäärynöitä
-
1 dlsaksanpähkinöitä
-
50 gvuonankaalia tai salaattisekoitusta
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää rasva ja nypi tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja muotoile taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun matalareunaisen piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin ½ tunniksi.
3. Peitä piirakan pohja leivinpaperilla, voit halutessasi lisätä painoksi esim. riisiä. Paista piirakkapohjaa peitettynä 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista sitten leivinpaperi ja paista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4. Notkista tuorejuusto jogurtilla ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella mustapippuria.
5. Huuhtele päärynät ja leikkaa ne puoliksi. Koverra pois siemenkota ja viipaloi hedelmäliha. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä.
6. Levitä tuorejuustoseos piirakan pohjalle ja lisää vuonankaalit tai salaattisekoitus. Nosta päälle viipaloidut päärynät ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät. Tarjoa salaattipiirakka heti.
Vinkki
Jos käytät vahvaa minttua, niin 1 rkl minttua riittää. Kuivattua minttua tarvitset 1 tl.
Valmistusohje
1.
Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää rasva ja nypi tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja muotoile taikinaksi.
2.
Painele taikina voidellun matalareunaisen piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin ½ tunniksi.
3.
Peitä piirakan pohja leivinpaperilla, voit halutessasi lisätä painoksi esim. riisiä. Paista piirakkapohjaa peitettynä 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista sitten leivinpaperi ja paista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4.
Notkista tuorejuusto jogurtilla ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella mustapippuria.
5.
Huuhtele päärynät ja leikkaa ne puoliksi. Koverra pois siemenkota ja viipaloi hedelmäliha. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä.
6.
Levitä tuorejuustoseos piirakan pohjalle ja lisää vuonankaalit tai salaattisekoitus. Nosta päälle viipaloidut päärynät ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät. Tarjoa salaattipiirakka heti.
Vinkki
Jos käytät vahvaa minttua, niin 1 rkl minttua riittää. Kuivattua minttua tarvitset 1 tl.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
4 g