Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

100 g
margariinia (rasvaa min 60%)
1 dl
sokeria
1
muna
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
korppujauhoja tai jauhettuja piparkakkuja
1 dl
mantelia rouhittuna
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
½ dl
rasvatonta maitoa
Täyte
1 ½ dl
vadelmahilloa
Koristeluun
½ dl
tomusokeria
1 tl
vettä tai sitruunamehua
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
43 g
josta sokereita
30 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Runebergin tortut

Runebergin tortut on helppo tehdä itse. Leivonnaisiin voi korppujauheen sijaan kokeilla myös viimeisiä joulun piparkakkujen muruja.

Runebergin tortut on helppo tehdä itse. Leivonnaisiin voi korppujauheen sijaan kokeilla myös viimeisiä joulun piparkakkujen muruja.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
100 g
margariinia (rasvaa min 60%)
1 dl
sokeria
1
muna
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
korppujauhoja tai jauhettuja piparkakkuja
1 dl
mantelia rouhittuna
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
½ dl
rasvatonta maitoa
Täyte
1 ½ dl
vadelmahilloa
Koristeluun
½ dl
tomusokeria
1 tl
vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja sekoita.
2.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
3.
Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin. Tasoita pinta ja laita keskelle nokare hilloa.
4.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
5.
Sekoita koristekuorrutteen ainekset paksuksi tahnaksi ja pursota rengas hillosilmän ympärille.

Vinkki

  • Jos haluat korkeampia torttuja, paista taikina voidelluissa ja korppujauhotetuissa kahvikupeissa. Annoksesta tulee n. 6 torttua, kahvikupin koosta riippuen. Paistoaika on hiukan pidempi, noin 30 minuuttia
  • Toiset hillot saattavat upota leivonnaiset sisälle paiston aikana – lopputuloksesta tulee silloin tuplasti vadelmainen ja mehevä. Halutessasi voit lisätä hillon vasta paiston jälkeenkin.
  • Runebergit kulhomuodossa, katso ohje: Runebergin kulhot
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
43 g
josta sokereita
30 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g