Ainekset
- Kuori
-
2 dlvettä
-
½ tlsuolaa
-
1½ dlvehnäjauhoja
-
1½ dlruisjauhoja
-
1 dlruisleseitä
- Täyte
-
600 glohta tai kirjolohta
-
1 dltuoretta tilliä
-
½ tlsuolaa
-
2 rklrasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- Voiteluun
-
2 rklrasiamargariinia tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
2. Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet ja taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää. Ripottele kalakerrosten väliin tilliä silputtuna ja hieman suolaa. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman. Lisää pinnalle rasvaa nokareina.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
Vinkki
Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Rukiinen lohigalette
Lohipiiras on näyttävä, herkullinen ja helppo valmistaa. Tarjoa herkku kahvipöydässä tai pieninä cocktailpaloina.
Lohipiiras on näyttävä, herkullinen ja helppo valmistaa. Tarjoa herkku kahvipöydässä tai pieninä cocktailpaloina.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kuori
-
2 dlvettä
-
½ tlsuolaa
-
1½ dlvehnäjauhoja
-
1½ dlruisjauhoja
-
1 dlruisleseitä
- Täyte
-
600 glohta tai kirjolohta
-
1 dltuoretta tilliä
-
½ tlsuolaa
-
2 rklrasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- Voiteluun
-
2 rklrasiamargariinia tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
2. Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet ja taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää. Ripottele kalakerrosten väliin tilliä silputtuna ja hieman suolaa. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman. Lisää pinnalle rasvaa nokareina.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
Vinkki
Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää
Valmistusohje
1.
Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
2.
Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet ja taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää. Ripottele kalakerrosten väliin tilliä silputtuna ja hieman suolaa. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman. Lisää pinnalle rasvaa nokareina.
3.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
Vinkki
Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g