Ainekset
-
6 dlrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
50 ghiivaa
-
2 dlleseitä
-
1 ½ dlhiutaleita
-
½ dlpähkinärouhetta
-
1 rklhunajaa
-
1 tlsuolaa
-
9 dlhiivaleipäjauhoja
- Pinnalle
-
1 dlleseitä tai siemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää jauhoja. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
2. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 25 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapalat sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä uunipellillä liinan alla n. 30 minuuttia ennen paistamista.
3. Voitele halutessasi sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle leseitä tai siemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Rouhesämpylät
Pähkinäsattumat tuovat sämpylöihin herkullista makua ja mukavaa suutuntumaa.
Pähkinäsattumat tuovat sämpylöihin herkullista makua ja mukavaa suutuntumaa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
6 dlrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
50 ghiivaa
-
2 dlleseitä
-
1 ½ dlhiutaleita
-
½ dlpähkinärouhetta
-
1 rklhunajaa
-
1 tlsuolaa
-
9 dlhiivaleipäjauhoja
- Pinnalle
-
1 dlleseitä tai siemeniä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää jauhoja. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
2. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 25 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapalat sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä uunipellillä liinan alla n. 30 minuuttia ennen paistamista.
3. Voitele halutessasi sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle leseitä tai siemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää jauhoja. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
2.
Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 25 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapalat sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä uunipellillä liinan alla n. 30 minuuttia ennen paistamista.
3.
Voitele halutessasi sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle leseitä tai siemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g