Kuva: Tiiu Kaitalo

Ainekset

500 g
raparperia
1 dl
vettä
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Raparperikompotti

Makean kirpeä raparperikompotti valmistuu käden känteessä kesäisille lettukesteille tai jäätelön kyytipojaksi.

Makean kirpeä raparperikompotti valmistuu käden känteessä kesäisille lettukesteille tai jäätelön kyytipojaksi.

Kuva: Tiiu Kaitalo

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
raparperia
1 dl
vettä
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria

Valmistusohje

1.
Huuhdo raparperit. Kuori raparperit tarvittaessa, nuoret ohutkuoriset varret käyvät sellaisenaan. Pilko raparperit.
2.
Laita vesi kiehumaan lisää sokeri ja fariinisokeri, sekoittele ja keitä sokerilientä hiljalleen sekoitellen 5 min. Lisää raparperin palat ja keitä sekoitellen niin, että raparperi pehmenee (n. 5 min). Ota kattila liedeltä ja kaada kompotti tarjoiluastiaan tai lasiseen hillopurkkiin jäähtymään.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
115 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g