Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

500 g
raparperia
1
punasipuli
1-2
punainen chili
1 rkl
sinapinsiemeniä
¼ dl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
1 rkl
fariinisokeria
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
hillo-marmeladisokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
64 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Raparperichutney

Raparperi sopii kiisseleiden ja leivonnaisten ohella erinomaisesti myös ruokalautaselle pirteän chutneyn muodossa.

Raparperi sopii kiisseleiden ja leivonnaisten ohella erinomaisesti myös ruokalautaselle pirteän chutneyn muodossa.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
raparperia
1
punasipuli
1-2
punainen chili
1 rkl
sinapinsiemeniä
¼ dl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
1 rkl
fariinisokeria
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1.
Huuhtele, kuori ja pilko raparperit. Kuori ja paloittele punasipuli ja silppua chili.
2.
Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10-15 minuuttia.
3.
Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki

Kokeile chutneyta pinaattilettujen kanssa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
64 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g