Ainekset
- Pohja
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 prk (250g)maitorahkaa
-
1 dlsokeria
-
2 rklsitruunamehua
-
2 tlraastettua sitruunankuorta
-
2 rklmaissijauhoja tai 1 kananmuna
-
1 prksäilykeaprikooseja (à 425 g)
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja kuivat aineet. Taputtele taikina voidellun ja jauhoitetun piirakkavuoan (Ø n. 25-27 cm tai n. 30 x 24 cm) pohjalle.
2. Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu, sitruunankuori ja maissijauhot tai muna. Viipaloi hedelmät pohjalle ja kaada päälle rahkatäyte. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Aprikoosin sijaan voit käyttää persikkaa tai mangoa. Myös omena- ja päärynäviipaleet sekä marjat sopivat piirakkaan.
- Jos paistat piirakan pienemmässä vuoassa, voi paistoaika olla hiukan pidempi, kun piirakasta tulee paksumpi. Vastaavasti isommassa vuoassa paistoaika voi olla lyhyempi. Paistoaikaan vaikuttaa myös vuoan materiaali: lasi- ja metallivuoissa piirakka paistuu yleensä nopeammin kuin keraamisissa vuoissa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
203 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Rahkapiirakka
Aurinkoinen rahkapiirakka on nopea ja vaivaton herkku kahvipöytään, joka on erityisesti pääsiäisen perinteinen jälkiruoka, mutta maistuu raikkaalta ympäri vuoden.
Aurinkoinen rahkapiirakka on nopea ja vaivaton herkku kahvipöytään, joka on erityisesti pääsiäisen perinteinen jälkiruoka, mutta maistuu raikkaalta ympäri vuoden.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 prk (250g)maitorahkaa
-
1 dlsokeria
-
2 rklsitruunamehua
-
2 tlraastettua sitruunankuorta
-
2 rklmaissijauhoja tai 1 kananmuna
-
1 prksäilykeaprikooseja (à 425 g)
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja kuivat aineet. Taputtele taikina voidellun ja jauhoitetun piirakkavuoan (Ø n. 25-27 cm tai n. 30 x 24 cm) pohjalle.
2. Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu, sitruunankuori ja maissijauhot tai muna. Viipaloi hedelmät pohjalle ja kaada päälle rahkatäyte. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Aprikoosin sijaan voit käyttää persikkaa tai mangoa. Myös omena- ja päärynäviipaleet sekä marjat sopivat piirakkaan.
- Jos paistat piirakan pienemmässä vuoassa, voi paistoaika olla hiukan pidempi, kun piirakasta tulee paksumpi. Vastaavasti isommassa vuoassa paistoaika voi olla lyhyempi. Paistoaikaan vaikuttaa myös vuoan materiaali: lasi- ja metallivuoissa piirakka paistuu yleensä nopeammin kuin keraamisissa vuoissa.
Valmistusohje
1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja kuivat aineet. Taputtele taikina voidellun ja jauhoitetun piirakkavuoan (Ø n. 25-27 cm tai n. 30 x 24 cm) pohjalle.
2.
Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu, sitruunankuori ja maissijauhot tai muna. Viipaloi hedelmät pohjalle ja kaada päälle rahkatäyte. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Aprikoosin sijaan voit käyttää persikkaa tai mangoa. Myös omena- ja päärynäviipaleet sekä marjat sopivat piirakkaan.
- Jos paistat piirakan pienemmässä vuoassa, voi paistoaika olla hiukan pidempi, kun piirakasta tulee paksumpi. Vastaavasti isommassa vuoassa paistoaika voi olla lyhyempi. Paistoaikaan vaikuttaa myös vuoan materiaali: lasi- ja metallivuoissa piirakka paistuu yleensä nopeammin kuin keraamisissa vuoissa.
Muunnos
- Saat rahkapiirakasta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia jauhoja
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
203 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g