Ainekset
- Pohja
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
6liivatelehteä
-
2 - 2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
4 dlpuolukoita
-
500 gmaitorahkaa
-
1 dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
½ dlsitruunan mehua
- Koristeluun
-
2 dlpuolukoita
-
½ dltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kääntele joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Pese vuoka ja laita toinen kakkulevy vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
3. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita puolukkasose, rahka ja sokerit. Lisää vaniljavaahto.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi rahkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Irroita irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.
Vinkki
- Rahkan ohella täytteeseen sopii maustamaton tuorejuusto. Sitä riittää 400g.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin juustokakku-reseptit.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Puolukkainen juustokakku
Raikas rahkatäytteinen kakku sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Täytteen maku ja väri ovat peräisin puolukasta.
Raikas rahkatäytteinen kakku sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Täytteen maku ja väri ovat peräisin puolukasta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
6liivatelehteä
-
2 - 2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
4 dlpuolukoita
-
500 gmaitorahkaa
-
1 dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
½ dlsitruunan mehua
- Koristeluun
-
2 dlpuolukoita
-
½ dltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kääntele joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Pese vuoka ja laita toinen kakkulevy vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
3. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita puolukkasose, rahka ja sokerit. Lisää vaniljavaahto.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi rahkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Irroita irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.
Vinkki
- Rahkan ohella täytteeseen sopii maustamaton tuorejuusto. Sitä riittää 400g.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin juustokakku-reseptit.
Valmistusohje
1.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kääntele joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Pese vuoka ja laita toinen kakkulevy vuoan pohjalle.
2.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
3.
Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita puolukkasose, rahka ja sokerit. Lisää vaniljavaahto.
4.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi rahkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5.
Irroita irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.
Vinkki
- Rahkan ohella täytteeseen sopii maustamaton tuorejuusto. Sitä riittää 400g.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin juustokakku-reseptit.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g