Ainekset
-
2 ½ dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
½muna
-
25 ghiivaa
-
1 dlsokeria
-
2 tlkardemummaa
-
½ tlsuolaa
-
1 dlpullomargariinia
-
7 – 7 ½ dlvehnäjauhoja
- Täyte
-
2 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
1 ps (60-70 g)vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta
-
2 dlpuolukoita
-
2 rklsokeria
-
2 tlperunajauhoja
- Voiteluun
-
½kananmuna
Valmistusohje
1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Riko kananmuna lasiin ja sekoita rakenne haarukalla tasaiseksi. Lisää lisää puolet munasta, hiiva, sokeri, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Lisää myös rasva ja jauhoja vähitellen, kunnes taikina on pehmeää ja se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
2. Valmista vaniljakastike sekoittamalla maito ja kastikejauhe. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauho.
3. Vaivaa kohonnut taikina ja muotoile se tangoksi. Leikkaa tangosta 14 palaa ja pyörittele ne pikkupulliksi ja laita leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.
4. Ota juomalasi tai astia, jonka halkaisija on 6 – 7 cm. Kasta lasi jauhoissa ja paina lasilla pikkupulliin syvennys. Toista painelu tarvittaessa ja voitele pullien reunat munalla.
5. Jaa vaniljakastike syvennyksiin ja annostele päälle puolukoita. Paista uunissa 200 asteessa 12 – 14 minuuttia.
Vinkki
- Voit käyttää pulliin myös pakastepuolukoita. Anna niiden sulaa huoneenlämmössä kohmeisiksi taikinanteon ajan.
- Vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta (esim. Blåband, Dr. Oetker) löytyy mm. leivontatarvikehyllystä.
- Jos tarvitset vaniljakreemiä pienemmän tai suuremman määrän, sopiva sekoitussuhde on noin 1 osa jauhetta, 3 osaa nestettä (esim. 1 dl jauhetta ja 3 dl maitoa tai kasvijuomaa.)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Puolukka-vaniljapullat
Punaposkinen puolukka ja lempeä vaniljakreemi tekevät pullista ihanan meheviä ja sopivan kirpakoita. Puolukka-vaniljapullissa hyödynnät niin tuoreita metsän antimia kuin pakkasen puremia puolukoita.
Punaposkinen puolukka ja lempeä vaniljakreemi tekevät pullista ihanan meheviä ja sopivan kirpakoita. Puolukka-vaniljapullissa hyödynnät niin tuoreita metsän antimia kuin pakkasen puremia puolukoita.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 ½ dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
½muna
-
25 ghiivaa
-
1 dlsokeria
-
2 tlkardemummaa
-
½ tlsuolaa
-
1 dlpullomargariinia
-
7 – 7 ½ dlvehnäjauhoja
- Täyte
-
2 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
1 ps (60-70 g)vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta
-
2 dlpuolukoita
-
2 rklsokeria
-
2 tlperunajauhoja
- Voiteluun
-
½kananmuna
Valmistusohje
1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Riko kananmuna lasiin ja sekoita rakenne haarukalla tasaiseksi. Lisää lisää puolet munasta, hiiva, sokeri, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Lisää myös rasva ja jauhoja vähitellen, kunnes taikina on pehmeää ja se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
2. Valmista vaniljakastike sekoittamalla maito ja kastikejauhe. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauho.
3. Vaivaa kohonnut taikina ja muotoile se tangoksi. Leikkaa tangosta 14 palaa ja pyörittele ne pikkupulliksi ja laita leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.
4. Ota juomalasi tai astia, jonka halkaisija on 6 – 7 cm. Kasta lasi jauhoissa ja paina lasilla pikkupulliin syvennys. Toista painelu tarvittaessa ja voitele pullien reunat munalla.
5. Jaa vaniljakastike syvennyksiin ja annostele päälle puolukoita. Paista uunissa 200 asteessa 12 – 14 minuuttia.
Vinkki
- Voit käyttää pulliin myös pakastepuolukoita. Anna niiden sulaa huoneenlämmössä kohmeisiksi taikinanteon ajan.
- Vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta (esim. Blåband, Dr. Oetker) löytyy mm. leivontatarvikehyllystä.
- Jos tarvitset vaniljakreemiä pienemmän tai suuremman määrän, sopiva sekoitussuhde on noin 1 osa jauhetta, 3 osaa nestettä (esim. 1 dl jauhetta ja 3 dl maitoa tai kasvijuomaa.)
Valmistusohje
1.
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Riko kananmuna lasiin ja sekoita rakenne haarukalla tasaiseksi. Lisää lisää puolet munasta, hiiva, sokeri, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Lisää myös rasva ja jauhoja vähitellen, kunnes taikina on pehmeää ja se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
2.
Valmista vaniljakastike sekoittamalla maito ja kastikejauhe. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauho.
3.
Vaivaa kohonnut taikina ja muotoile se tangoksi. Leikkaa tangosta 14 palaa ja pyörittele ne pikkupulliksi ja laita leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.
4.
Ota juomalasi tai astia, jonka halkaisija on 6 – 7 cm. Kasta lasi jauhoissa ja paina lasilla pikkupulliin syvennys. Toista painelu tarvittaessa ja voitele pullien reunat munalla.
5.
Jaa vaniljakastike syvennyksiin ja annostele päälle puolukoita. Paista uunissa 200 asteessa 12 – 14 minuuttia.
Vinkki
- Voit käyttää pulliin myös pakastepuolukoita. Anna niiden sulaa huoneenlämmössä kohmeisiksi taikinanteon ajan.
- Vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta (esim. Blåband, Dr. Oetker) löytyy mm. leivontatarvikehyllystä.
- Jos tarvitset vaniljakreemiä pienemmän tai suuremman määrän, sopiva sekoitussuhde on noin 1 osa jauhetta, 3 osaa nestettä (esim. 1 dl jauhetta ja 3 dl maitoa tai kasvijuomaa.)
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g