Ainekset
-
80 gmargariinia (rasvaa väh. 60%)
-
½ dlsokeria
-
1kananmuna
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
3 dlpuolukoita
-
1 dlsokeria
-
250 gmaitorahkaa
-
1 tlvaniljasokeria
-
1kananmuna
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä margariini, sokeri, muna ja kuivat aineet käsin taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vähän kylmää vettä, ja jos se tuntuu kostealta, lisää kaurahiutaleita.
2. Painele taikina halkaisijaltaan 25-27 cm kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen puolukat ja osa sokerista (½ dl). Ripottele pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet ja kaada pohjan päälle.
3. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jos reunus tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Voit korvata pohjataikinan vehnäjauhot osittain tai kokonaan täysjyväisillä ruis- tai kaurajauhoilla.
- Puolukkapiirakan kruunaa vaniljakastike.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin piirakkareseptejä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Puolukka-rahkapiirakka
Rahka mehevöittää ja pehmentää puolukkapiirakan makua. Tämä marjainen leipomus maistuu erityisen hyvältä syksyisin.
Rahka mehevöittää ja pehmentää puolukkapiirakan makua. Tämä marjainen leipomus maistuu erityisen hyvältä syksyisin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
80 gmargariinia (rasvaa väh. 60%)
-
½ dlsokeria
-
1kananmuna
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
3 dlpuolukoita
-
1 dlsokeria
-
250 gmaitorahkaa
-
1 tlvaniljasokeria
-
1kananmuna
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä margariini, sokeri, muna ja kuivat aineet käsin taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vähän kylmää vettä, ja jos se tuntuu kostealta, lisää kaurahiutaleita.
2. Painele taikina halkaisijaltaan 25-27 cm kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen puolukat ja osa sokerista (½ dl). Ripottele pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet ja kaada pohjan päälle.
3. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jos reunus tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Voit korvata pohjataikinan vehnäjauhot osittain tai kokonaan täysjyväisillä ruis- tai kaurajauhoilla.
- Puolukkapiirakan kruunaa vaniljakastike.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin piirakkareseptejä.
Valmistusohje
1.
Sekoita pehmeä margariini, sokeri, muna ja kuivat aineet käsin taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vähän kylmää vettä, ja jos se tuntuu kostealta, lisää kaurahiutaleita.
2.
Painele taikina halkaisijaltaan 25-27 cm kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen puolukat ja osa sokerista (½ dl). Ripottele pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet ja kaada pohjan päälle.
3.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jos reunus tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Voit korvata pohjataikinan vehnäjauhot osittain tai kokonaan täysjyväisillä ruis- tai kaurajauhoilla.
- Puolukkapiirakan kruunaa vaniljakastike.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin piirakkareseptejä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g