Ainekset
-
600 gperunoita
-
1sipuli
-
200 gtuoreita herkkusieniä
-
1 ½ rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
150 gsaunapalvikinkkua
-
½ ruukkutuoretta persiljaa
-
10isoa savoijinkaali-, varhaiskaali- tai kiinankaalilehteä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Puhdista sienet huolellisesti ja viipaloi ne. Pyörittele peruna-, sieni-, ja sipuliviipaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Suikaloi saunapalvi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja silpuksi.
3. Vuoraa uunivuoka SAGA-leivinpaperilla. Aseta puolet kaalinlehdistä vuoan pohjalle. Lisää vuorotellen perunaseosta, saunapalvia ja hienonnettua persiljaa kaalinlehtien päälle. Laita loput kaalinlehdet päällimmäiseksi ja peitä vuoka leivinpaperiarkilla. Paista uunissa 160 °C noin 2 tuntia.
Vinkki
- Voit käyttää ruokaan kypsiä perunoita. Tällöin kypsennysajaksi riittää 1/2 tuntia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Puolalainen perunapata
Uunissa valmistuva puolalainen perunapata on vähän kuin suomalainen pyttipannu, joka on kääräisty kaaliin.
Uunissa valmistuva puolalainen perunapata on vähän kuin suomalainen pyttipannu, joka on kääräisty kaaliin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gperunoita
-
1sipuli
-
200 gtuoreita herkkusieniä
-
1 ½ rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
150 gsaunapalvikinkkua
-
½ ruukkutuoretta persiljaa
-
10isoa savoijinkaali-, varhaiskaali- tai kiinankaalilehteä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Puhdista sienet huolellisesti ja viipaloi ne. Pyörittele peruna-, sieni-, ja sipuliviipaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Suikaloi saunapalvi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja silpuksi.
3. Vuoraa uunivuoka SAGA-leivinpaperilla. Aseta puolet kaalinlehdistä vuoan pohjalle. Lisää vuorotellen perunaseosta, saunapalvia ja hienonnettua persiljaa kaalinlehtien päälle. Laita loput kaalinlehdet päällimmäiseksi ja peitä vuoka leivinpaperiarkilla. Paista uunissa 160 °C noin 2 tuntia.
Vinkki
- Voit käyttää ruokaan kypsiä perunoita. Tällöin kypsennysajaksi riittää 1/2 tuntia.
Valmistusohje
1.
Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Puhdista sienet huolellisesti ja viipaloi ne. Pyörittele peruna-, sieni-, ja sipuliviipaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2.
Suikaloi saunapalvi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja silpuksi.
3.
Vuoraa uunivuoka SAGA-leivinpaperilla. Aseta puolet kaalinlehdistä vuoan pohjalle. Lisää vuorotellen perunaseosta, saunapalvia ja hienonnettua persiljaa kaalinlehtien päälle. Laita loput kaalinlehdet päällimmäiseksi ja peitä vuoka leivinpaperiarkilla. Paista uunissa 160 °C noin 2 tuntia.
Vinkki
- Voit käyttää ruokaan kypsiä perunoita. Tällöin kypsennysajaksi riittää 1/2 tuntia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g