Ainekset
-
500 gpunakaalia
-
50 gkevätsipulia tai purjoa
-
1 (150 g)omena
- Kastike
-
½ dlappelsiinin tai klementiinin mehua
-
¼ dl(oliivi)öljyä
-
2 tlpunaviinietikkaa
-
2 tlfenkolinsiemeniä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa punakaalista pois kova kanta ja suikaloi kaali. Viipaloi kevätsipulit ja raasta huuhdottu omena kuorineen. Sekoita ainekset kulhossa.
2. Purista mehua ½ appelsiinista tai 1 klementiinistä. Sekoita mehun joukkoon muut ainekset ja lisää kastike kaaliseokseen huolellisesti käännellen. Anna punakaalislawn maustua jääkaapissa ennen tarjoamista ainakin hetki.
Vinkki
Punakaalislaw säilyy jääkaapissa peitettynä noin kolme päivää. Salaatin rakenne pehmenee ja maku mehevöityy säilytyksen aikana.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Punakaalislaw
Pirteä sitruskastike täydentää punakaalin, sipulin ja omenan liiton herkulliseksi punakaalisalaatiksi, punakaalislawksi.
Pirteä sitruskastike täydentää punakaalin, sipulin ja omenan liiton herkulliseksi punakaalisalaatiksi, punakaalislawksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gpunakaalia
-
50 gkevätsipulia tai purjoa
-
1 (150 g)omena
- Kastike
-
½ dlappelsiinin tai klementiinin mehua
-
¼ dl(oliivi)öljyä
-
2 tlpunaviinietikkaa
-
2 tlfenkolinsiemeniä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa punakaalista pois kova kanta ja suikaloi kaali. Viipaloi kevätsipulit ja raasta huuhdottu omena kuorineen. Sekoita ainekset kulhossa.
2. Purista mehua ½ appelsiinista tai 1 klementiinistä. Sekoita mehun joukkoon muut ainekset ja lisää kastike kaaliseokseen huolellisesti käännellen. Anna punakaalislawn maustua jääkaapissa ennen tarjoamista ainakin hetki.
Vinkki
Punakaalislaw säilyy jääkaapissa peitettynä noin kolme päivää. Salaatin rakenne pehmenee ja maku mehevöityy säilytyksen aikana.
Valmistusohje
1.
Leikkaa punakaalista pois kova kanta ja suikaloi kaali. Viipaloi kevätsipulit ja raasta huuhdottu omena kuorineen. Sekoita ainekset kulhossa.
2.
Purista mehua ½ appelsiinista tai 1 klementiinistä. Sekoita mehun joukkoon muut ainekset ja lisää kastike kaaliseokseen huolellisesti käännellen. Anna punakaalislawn maustua jääkaapissa ennen tarjoamista ainakin hetki.
Vinkki
Punakaalislaw säilyy jääkaapissa peitettynä noin kolme päivää. Salaatin rakenne pehmenee ja maku mehevöityy säilytyksen aikana.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g