Ainekset
- Pohja
-
50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 dlruisjauhoja
-
½ dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
3-4 rklvettä
- Täyte
-
600 gpunajuurta
-
2sipulia
-
3valkosipulin kynttä
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2 dlvettä
-
2 dl (100g)juustoraastetta (rasvaa max 17%)
-
1 ½ tltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)
-
2munaa
-
1 rklperunajauhoja
Valmistusohje
1. Laita ensin täytteen juurekset hautumaan. Kuori ja raasta punajuuret, hienonna sipulit.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
2. Nypi rasva ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vettä niin, että taikinasta tulee tasainen.Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunalle (halkaisija noin 24 cm).
3. Siirrä raaste pois liedeltä. Lisää juusto ja mausteet. Sekoita kasvirasvasekoite, munat ja perunajauho ja lisää täytteeseen.
4. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
144 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Punajuuripiirakka
Hehkuva punajuuripiiras on herkullinen yhdistelmä ruista, makeaa punajuurta ja aromikasta juustoa.
Hehkuva punajuuripiiras on herkullinen yhdistelmä ruista, makeaa punajuurta ja aromikasta juustoa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 dlruisjauhoja
-
½ dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
3-4 rklvettä
- Täyte
-
600 gpunajuurta
-
2sipulia
-
3valkosipulin kynttä
-
1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2 dlvettä
-
2 dl (100g)juustoraastetta (rasvaa max 17%)
-
1 ½ tltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max 15%)
-
2munaa
-
1 rklperunajauhoja
Valmistusohje
1. Laita ensin täytteen juurekset hautumaan. Kuori ja raasta punajuuret, hienonna sipulit.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
2. Nypi rasva ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vettä niin, että taikinasta tulee tasainen.Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunalle (halkaisija noin 24 cm).
3. Siirrä raaste pois liedeltä. Lisää juusto ja mausteet. Sekoita kasvirasvasekoite, munat ja perunajauho ja lisää täytteeseen.
4. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Valmistusohje
1.
Laita ensin täytteen juurekset hautumaan. Kuori ja raasta punajuuret, hienonna sipulit.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
2.
Nypi rasva ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vettä niin, että taikinasta tulee tasainen.Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunalle (halkaisija noin 24 cm).
3.
Siirrä raaste pois liedeltä. Lisää juusto ja mausteet. Sekoita kasvirasvasekoite, munat ja perunajauho ja lisää täytteeseen.
4.
Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
144 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g