Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

150 g
punajuuria
1
appelsiini
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
pullomargariinia
1½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1½ tl
leivinjauhetta
Vuokaan
1 rkl
pullomargariinia
1 rkl
korppujauhoja
Koristeeksi
100 g
valkoista suklaata
1 rkl
rypsiöljyä
puolukoita, karpaloita tai suklaarouhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
274 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Punajuurikakku

Punajuuri ja suklaa muodostavat oivan makuparin tässä hehkuvassa talvikauden herkussa.

Punajuuri ja suklaa muodostavat oivan makuparin tässä hehkuvassa talvikauden herkussa.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
150 g
punajuuria
1
appelsiini
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
pullomargariinia
1½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1½ tl
leivinjauhetta
Vuokaan
1 rkl
pullomargariinia
1 rkl
korppujauhoja
Koristeeksi
100 g
valkoista suklaata
1 rkl
rypsiöljyä
puolukoita, karpaloita tai suklaarouhetta

Valmistusohje

1.
Voitele ja jauhota pienehkö (n. 1 l) kakkuvuoka.
2.
Kuori ja raasta punajuuret. Pese appelsiini ja raasta kuori. Purista appelsiinin mehu, mehua tarvitaan 1 dl.
3.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää punajuuriraaste, appelsiininkuoriraaste, appelsiinin mehu, rasva sekä kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä leivinpaperilla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
4.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää öljy ja valuta jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
274 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g