Ainekset
-
150 gpunajuuria
-
1appelsiini
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlpullomargariinia
-
1½ dlvehnäjauhoja
-
1½ dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
1½ tlleivinjauhetta
- Vuokaan
-
1 rklpullomargariinia
-
1 rklkorppujauhoja
- Koristeeksi
-
100 gvalkoista suklaata
-
1 rklrypsiöljyä
-
puolukoita, karpaloita tai suklaarouhetta
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota pienehkö (n. 1 l) kakkuvuoka.
2. Kuori ja raasta punajuuret. Pese appelsiini ja raasta kuori. Purista appelsiinin mehu, mehua tarvitaan 1 dl.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää punajuuriraaste, appelsiininkuoriraaste, appelsiinin mehu, rasva sekä kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä leivinpaperilla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
4. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää öljy ja valuta jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
274 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Punajuurikakku
Punajuuri ja suklaa muodostavat oivan makuparin tässä hehkuvassa talvikauden herkussa.
Punajuuri ja suklaa muodostavat oivan makuparin tässä hehkuvassa talvikauden herkussa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
150 gpunajuuria
-
1appelsiini
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlpullomargariinia
-
1½ dlvehnäjauhoja
-
1½ dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
1½ tlleivinjauhetta
- Vuokaan
-
1 rklpullomargariinia
-
1 rklkorppujauhoja
- Koristeeksi
-
100 gvalkoista suklaata
-
1 rklrypsiöljyä
-
puolukoita, karpaloita tai suklaarouhetta
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota pienehkö (n. 1 l) kakkuvuoka.
2. Kuori ja raasta punajuuret. Pese appelsiini ja raasta kuori. Purista appelsiinin mehu, mehua tarvitaan 1 dl.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää punajuuriraaste, appelsiininkuoriraaste, appelsiinin mehu, rasva sekä kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä leivinpaperilla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
4. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää öljy ja valuta jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele.
Valmistusohje
1.
Voitele ja jauhota pienehkö (n. 1 l) kakkuvuoka.
2.
Kuori ja raasta punajuuret. Pese appelsiini ja raasta kuori. Purista appelsiinin mehu, mehua tarvitaan 1 dl.
3.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää punajuuriraaste, appelsiininkuoriraaste, appelsiinin mehu, rasva sekä kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä leivinpaperilla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
4.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää öljy ja valuta jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele.
Muunnos
- Jos haluat kakun gluteenittomana, käytä 2½ dl gluteenitonta kaurajauhoa ja ½ dl maissitärkkelystä. Valitse korppujauhostakin gluteeniton vaihtoehto.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
274 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g