Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Pohja
100 g
tummaa leipää
½ dl
pullomargariinia
Täyte
2
liivatelehteä
3 dl
kuohukermaa
100 g
kylmäsavuporonpaistia
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
piparjuuritahnaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 dl
tuoretta persiljaa
2 tl
hunajaa
2 rkl
sitruunamehua
Koristeluun
50 g
kylmäsavuporonpaistia viipaleina
1 dl
lakkoja
vesikranssinlehtiä tai herneenversoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Porokakku

Hyydytetty voileipäkakku on juhlava herkku kahvipöytään. Porokakussa yhdistyy herkullisesti suomalaisen ruokakulttuurin raaka-aineet: ruisleipä, poro ja lakka.

Hyydytetty voileipäkakku on juhlava herkku kahvipöytään. Porokakussa yhdistyy herkullisesti suomalaisen ruokakulttuurin raaka-aineet: ruisleipä, poro ja lakka.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
100 g
tummaa leipää
½ dl
pullomargariinia
Täyte
2
liivatelehteä
3 dl
kuohukermaa
100 g
kylmäsavuporonpaistia
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
piparjuuritahnaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 dl
tuoretta persiljaa
2 tl
hunajaa
2 rkl
sitruunamehua
Koristeluun
50 g
kylmäsavuporonpaistia viipaleina
1 dl
lakkoja
vesikranssinlehtiä tai herneenversoja

Valmistusohje

1.
Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
2.
Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
3.
Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun. Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
4.
Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
5.
Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
1 g