Ainekset
- Pohja
-
100 gtummaa leipää
-
½ dlpullomargariinia
- Täyte
-
2liivatelehteä
-
3 dlkuohukermaa
-
100 gkylmäsavuporonpaistia
-
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
2 rklpiparjuuritahnaa
-
½ tljauhettua mustapippuria
-
1 dltuoretta persiljaa
-
2 tlhunajaa
-
2 rklsitruunamehua
- Koristeluun
-
50 gkylmäsavuporonpaistia viipaleina
-
1 dllakkoja
-
vesikranssinlehtiä tai herneenversoja
Valmistusohje
1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
2. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun. Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
5. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
1 g
Munaton
Munaton
Porokakku
Hyydytetty voileipäkakku on juhlava herkku kahvipöytään. Porokakussa yhdistyy herkullisesti suomalaisen ruokakulttuurin raaka-aineet: ruisleipä, poro ja lakka.
Hyydytetty voileipäkakku on juhlava herkku kahvipöytään. Porokakussa yhdistyy herkullisesti suomalaisen ruokakulttuurin raaka-aineet: ruisleipä, poro ja lakka.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
100 gtummaa leipää
-
½ dlpullomargariinia
- Täyte
-
2liivatelehteä
-
3 dlkuohukermaa
-
100 gkylmäsavuporonpaistia
-
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
2 rklpiparjuuritahnaa
-
½ tljauhettua mustapippuria
-
1 dltuoretta persiljaa
-
2 tlhunajaa
-
2 rklsitruunamehua
- Koristeluun
-
50 gkylmäsavuporonpaistia viipaleina
-
1 dllakkoja
-
vesikranssinlehtiä tai herneenversoja
Valmistusohje
1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
2. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun. Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
5. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.
Valmistusohje
1.
Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
2.
Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
3.
Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun. Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
4.
Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
5.
Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
1 g